Pop-up in de buitenlucht smaakt naar meer

  Nieuws
Kunst bekijken in de buitenlucht (Foto: Museum Haarlem).
Kunst bekijken in de buitenlucht (Foto: Museum Haarlem). (rodi.nl)

HAARLEM - Museum Haarlem nam afgelopen zondag de Grote Markt over. Het pop-up openluchtmuseum trok enkele duizenden belangstellenden. Enkele stukken die de buitenlucht kunnen verdragen werden geëxposeerd op de Grote Markt. Dit in het kader van de nieuwe vaste expositie 'Allemaal Haarlemmers', die begin volgend jaar geopend wordt.

Op de Grote Markt werd de geschiedenis van de gebouwen aan dit prachtige plein verteld. Aan de hand van de stadsrechten, een oude kookpot van de eerste bewoners op ’t Sand, een zwaard van de beul, de Damiaatjes, en diverse schilderijen op doek van bekende Haarlemse schilders konden bezoekers zich even in de geschiedenis wanen.
Verbinding en verbeelding
''Met dit pop-up museum willen we laten zien dat als de geschiedenis laagdrempelig wordt aangeboden deze toegankelijk is voor iedereen. Het was gelijk een mooie manier om aandacht te vragen voor onze nieuwe expositie waarin het publiek zelf geschiedenis kan worden. Daarin zijn we fantastisch geslaagd,’’ aldus directeur Laura van der Wijden.
Nieuwe expositie
Binnenkort opent Museum Haarlem een nieuwe vaste expositie Allemaal Haarlemmers. De expositie bestaat uit een overzicht van 1000 jaar geschiedenis, maar ook uit een verhalenwand waarin Haarlemmers en organisaties zelf onderdeel kunnen worden van de geschiedenis. Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem. www.museumhaarlem.nl.

Meer berichten