Carriereswitch naar de zorg sneller gemaakt dankzij samenwerking

  Nieuws
De MBO leerling-verpleegkundigen starten in november of maart met het unieke zij-instroomtraject (Foto: aangeleverd)
De MBO leerling-verpleegkundigen starten in november of maart met het unieke zij-instroomtraject (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

IJMUIDEN - Dankzij een nieuwe zij-instroomopleiding MBO Verpleegkundige kunnen studenten sneller aan de slag in de zorg. De samenwerking tussen Spaarne Gasthuis, Zorgbalans en LOI zorgt ervoor dat er een opleiding is waar werkenden vanuit een andere branche makkelijk kunnen overstappen naar de zorg. Deze oplossing is bedacht om een bedrage te leveren aan het oplossen van het landelijke personeelstekort in de zorg.
Afgelopen donderdag, 6 september, vond in woonzorgcentrum Velserduin de feestelijke bijeenkomst plaats waarbij de leerlingen van de geheel nieuwe opleiding met elkaar konden kennismaken. Vertegenwoordigers van het Spaarne Gasthuis, Zorgbalans en LOI en ook ministerie van VWS-afgevaardigde Katja Mur heetten de leerlingen welkom.
Garantie op een baan
Tot op heden was het vrijwel onmogelijk om als werkende vanuit een andere branche over te stappen naar de zorg. Dankzij een opleidingsprogramma bij LOI dat door Spaarne Gasthuis en Zorgbalans wordt betaald hebben de verpleegkundigen in spé niet alleen vanaf de start een passend salaris, maar ook de garantie op een baan. De drie organisaties hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere zorginstellingen. Saskia van Nellen, manager van de Spaarne Gasthuis Academie: “Tijdens het zij-instroomtraject maken de leerlingen kennis met de gehele keten: thuiszorg, ziekenhuiszorg en verpleeghuiszorg. De zorg zal in de toekomst steeds meer thuis plaatsvinden. Deze studenten hebben straks kennis van het hele werkveld. Dat komt de kwaliteit van zorg ten goede.”
Achtergronden
De eerste groep van 21 leerlingen gaat in november van start, de tweede groep begint in maart. Zij konden alvast kennismaken met hun medestudenten en zijn zeer enthousiast over het traject. Ze hebben heel bewust voor deze carrièreswitch gekozen vanuit uiteenlopende achtergronden. Van kapsters tot leidinggevenden bij een supermarkt en van secretaresses tot een militair.

Meer berichten