Bijna half miljoen voor onderzoek naar kanker

  Nieuws
Een fantastisch bedrag aldus de organisatie. (Foto: Renata jansen)
Een fantastisch bedrag aldus de organisatie. (Foto: Renata jansen) (rodi.nl)

HAARLEM - Swim to Fight Cancer Haarlem heeft dit jaar tot op heden maar liefst 481.492,50 euro opgehaald voor Stichting Fight cancer. Dankzij de 757 deelnemers en vele sponsoren doneert Haarlem dit bedrag voor kankeronderzoek aan jonge talentvolle onderzoekers van Fight cancer/ KWF.


Het officiële startschot werd gegeven door burgemeester Jos Wienen die zelf ook deel nam aan Swim to Fight Cancer Haarlem 2018.
Op het programma stond een individuele tocht van 2 kilometer en een estafette- of businessteam. Voor de gevorderden was er een tocht van 4 kilometer uitgestippeld. Omdat kanker alle leeftijden raakt, was er een Kids Obstacle Swim georganiseerd. Dit jaar deden er van de 757 deelnemers 112 kinderen mee om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.
Onder de zwemmers was zondag ook de aanvoerder van de nationale Jong Oranje hockeyploeg Dennis Warmerdam. Warmerdam en honderden anderen begonnen kort na het middaguur aan een muzikale warming up door voormalig judoka Dennis van der Geest. Haarlemse singer-songwriter Marleen Bijleveld onthaalde de laatste zwemmers met een speciaal nummer voor de swim.

Kijk voor meer foto's op de de Facebookpagina van Haarlems Nieuwsblad.

Lees ook

Meer berichten
 

Fotoseries