Kleuters 'Voorweg' geven eigen boek uit - Burgemeester Heemstede ontvangt eerste exemplaar

  Nieuws
De verhalenfeeën (vlnr): Kathalijn, Caroline en Chantelle. (foto aangeleverd)
De verhalenfeeën (vlnr): Kathalijn, Caroline en Chantelle. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSTEDE - Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede ontvangt op woensdag 26 september in boekhandel Blokker het eerste exemplaar van het nieuwe Verhalenfee boek ‘De avonturen van Ollie, Binkie en Kraai’. In dit boek staan 13 hilarische verhalen bedacht door 53 kleuters van de Voorwegschool in Heemstede.

Drie Verhalenfeeën Chantêlle Pickee, Caroline de Vries en Kathalijn van Giffen-Hauwert hebben de kleuters daarbij begeleid. Initiatiefneemster Pickee: “De verhalen gaan over avonturen die de schoolknuffels Ollie, Binkie en Kraai met de kinderen beleven. Doordat kleuters nog zo vrij denken, is hun verbeeldingskracht eindeloos. Dit boek is dan ook lekker gek, staat vol fantasie en kent vooral geen conventies.”
Iedereen is van harte welkom om de presentatie bij te wonen. Het wordt een echt kinderfeestje. Alle kinderen mogen hun knuffel meenemen. Natuurlijk zijn Ollie, Binkie en Kraai aanwezig, maar ook de directeur van de school en een aantal juffen van de kleuters. Samen met de knuffels kunnen de kinderen luisteren naar één van de fantasieverhalen uit het boek. Vervolgens wordt het boek aan burgemeester Astrid Nienhuis overhandigd. We sluiten de presentatie feestelijk af met limonade en taart. Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel Blokker of online via uitgeverij Boekscout en kost circa 18,50 euro (de prijs was op moment van publicatie van dit bericht nog niet definitief).
Dit is het derde boek dat Verhalenfee Pickee met kleuters van de Voorwegschool uitbrengt. In 2015 publiceerde ze haar eerste kinderboek met de klas van haar oudste zoon ‘Juf Eline droomt over superhelden, prinsessen en …’. Twee jaar later schreef zij met de kleuterklas van haar tweede zoon het boek ‘De dierenbende van juf Jose en juf Wendy’. Dit derde boek is een co-creatie van groep 1/2 A, de klas van haar jongste zoon, en groep 1/2 B.

Meer berichten
 

Fotoseries