Op ontdekkingsreis met AndréKuipers

  Nieuws
André Kuipers zal een hoop bezoekers trekken. (Foto: PR)
André Kuipers zal een hoop bezoekers trekken. (Foto: PR) (rodi.nl)

HAARLEM - Niet per raket maar per helikopter brengt André Kuipers zaterdag 6 oktober een bezoek aan Haarlem. Tijdens de Week van de Wetenschap op 6 en 7 oktober komt Kuipers backstage bij Maak Haarlem, een centrum voor innovatieve Maaktechnieken, in de Waarderpolder. Kuipers bezoekt vier locaties in Nederland en wordt vergezeld door een basisschoolleerling.


Dit jaar duikt de ambassadeur ook zelf in de wondere wereld van wetenschap en technologie. André Kuipers: “We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst. Ik nodig iedereen uit om dit tijdens Weekend van de Wetenschap samen met mij te ervaren en dingen te leren die je eigen belevingswereld te boven gaan. Voor eenieder is iets te vinden wat leuk of interessant is, of dit nu iets biologisch, technisch of wetenschappelijks is."
De komst van Kuipers valt samen met de open dag van MAAK. Op het terrein zijn 35 bedrijven gevestigd waarvan een deel van deze bedrijven zich richt op 3D Print, 3D Ontwerp, 3D Design. En achter op het MAAK terrein, worden van restafval ‘nieuwe’ producten gemaakt, kite- en surfboards en andere bijzondere meubelstukken.
De toegang is gratis en voor alle leeftijden. Zaterdag 6 oktober van 12.00 – 17.00 uur. Oudeweg 91-95 Haarlem.

Meer berichten
 

Fotoseries