Vriendschap staat centraal tijdens Kinderboekenweek

  Nieuws
Een workshop animatiefilm maken. (FotoPR)
Een workshop animatiefilm maken. (FotoPR) (rodi.nl)

HAARLEM - Wat is er leuker dan met vriendjes en vriendinnetjes lezen uit je favoriete boek? Vriendschap staat dan ook central tijdens de Kinderboekenweek. Kom met je vriendennaar de Bibliotheek en haal jouw gratis vriendenboekje op, doe mee met de winactie Verras jouw vriend(in) met een boek en schrijf je in voor toffe workshops. De week is dit jaar van 3 t/m 14 oktober. Reserveer een kaartje voor voor de kinderen op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl, dan zijn ze verzekerd van een plek. Daarnaast is het de hele maand oktober kindermaand. Dit houdt in dat er de hele maand voorstellingen en workshops te zien en te doen zijn.

Programma

Er is teveel om op te noemen dus hier slechts een greep uit alle activiteiten. In de Bibliotheek Haarlem Centrum is er woensdag 10 oktober van 15.00 - 15.45 uur een theatervoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar. Het gaat over een olifant en een muis die elkaars beste vrienden zijn en alles samen doen. Op een dag ziet Olifant iets wat hij graag wil hebben. Al snel heeft hij geen oog meer voor Muis. Lukt het Muis om Olifant weer voor zich te winnen? Kaartjes kosten € 2,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden).
Voor de oudere kinderen tussen de 8-12 jaar is er een maak een animatiefilm workshop. Filmcoach Freek Commandeur leert ze een animatiefilm maken over vrienden en vriendschap met een iPad. Woensdag 17 oktober van 15.30-17.00 uur. Voor leden is de workshop gratis, voor niet-leden € 2,50 (niet-leden)
In de bibliotheek Haarlem-Noord kunnen kinderen vanaf 7 jaar een workshop striptekenen volgen. Striptekenaar Pijke leert het alle jongeren. Woensdag 24 oktober van 15.30 – 17.00 uur. De toegang is gratis.
Het verteltheater gaat een aantal bibliotheken langs. Eend wil bij een vriendenclub. Gaat het hem lukken? Kom kijken en luisteren naar dit verhaal over vrienden. Op woensdag 3 oktober van 15.00 - 15.45 uur is de show bij de bibliotheek Haarlem Oost. Op 10 oktober treedt het gezelschap om dezelfde tijd op bij de bibliotheek Haarlem Schalkwijk. voor beide voorstellingen geldt dat de kinderen tussen de 4 en 7 jaar moeten zijn.

Meer berichten
 

Fotoseries