De jaren zestig met Geert Buelens

  Nieuws
Geert Buelens, schrijver van het boek De jaren zestig. (foto aangeleverd)
Geert Buelens, schrijver van het boek De jaren zestig. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Weet je nog die opwindende jaren zestig? Het tijdperk van grote veranderingen in muziek, politiek en seksuele mores. Geert Buelens, schrijver van het boek De jaren zestig, komt op dinsdag 16 oktober om 20.00 uur naar de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32) en zal daarover spreken.
Buelens laat tijdens het Bibliotheekcollege zien dat de ‘sixties’ veel meer waren dan een ‘feestje’ van de westerse wereld. Kom je ook verbazen en luister hoe Buelens het beeld over de jaren zestig nuanceert. Aan de hand van beelden en geluidsfragmenten maken we deze avond een reis door de jaren zestig. Natuurlijk hebben we het over de vernieuwing die The Beatles, Bob Dylan, Provo en de pil met zich meebrachten. Maar de ‘sixties’ hebben ook invloed gehad op de politiek en cultuur in andere delen van de wereld.
Geert Buelens (1971) is dichter en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en aan de Universiteit Stellenbosch. Hij schreef onder andere de boeken Van Ostaijen tot heden, Oneigenlijk gebruik en Europa Europa! Over de dichters van de Grote Oorlog, dat de ABN Amro-prijs voor Beste Non-Fictieboek 2008 won.
De toegangsprijs bedraagt € 5,-; niet-leden betalen € 7,50. Reserveer je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries