Tweede editie 11strandentocht succesvol - Met 1.111 deelnemers die 93.560 euro ophalen voor Hartstichting

Nieuws
Het team van Barbara de Loor die meeloopt met de 11strandentocht. (foto aangeleverd)
Het team van Barbara de Loor die meeloopt met de 11strandentocht. (foto aangeleverd) rodi.nl

BLOEMENDAAL - Op zaterdag 6 oktober vond de tweede editie van de 11strandentocht plaats. Tijdens dit wandel- en hardloop event van de Hartstichting legden 1.111 deelnemers onder mooie weersomstandigheden een tocht van 11, 20, 40 en 60 kilometer tussen Bloemendaal en Hoek van Holland af. Hiermee haalden zij in totaal 93.560 euro op voor de Hartstichting.
David Verschoor van de Hartstichting: “De tweede editie van de 11strandentocht was een groot succes. Vorig jaar moesten de 1.111 helden door wind en regen de tocht afleggen, dit jaar waren de weersomstandigheden gelukkig een stuk beter. De deelnemers hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Hartstichting. Ruim 220 mensen liepen zelfs een afstand van 60 km langs 11 stranden. De Hartstichting wil alle 1.111 deelnemers en 89 vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan de goede sfeer en het succes van deze 11strandentocht. Wij kijken nu al uit naar de derde editie in 2019! It giet oan!”
De 11strandentocht is een wandel- en hardloopevenement van de Hartstichting. Deelnemers leggen deze heldentocht alleen of in teamverband af langs maximaal elf stranden aan de Noordzeekust. De afstanden variëren van 11 tot 60 kilometer. Starten is mogelijk vanaf Bloemendaal, Noordwijk of Scheveningen. De andere stempelposten staan op de stranden van Zandvoort, Katwijk, Wassenaar, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, ’s-Gravenzande en Hoek van Holland.
Voormalig Olympisch topschaatsster en tevens ambassadeur van de Hartstichting Barbara de Loor liep dit jaar samen met haar vriendinnen mee. Zij liepen 20 kilometer van Bloemendaal naar Noordwijk om onderzoek naar hart- en vaatziekten mogelijk te maken. Gedurende haar wandeltocht deelde ze haar ervaringen via de sociale media.