AndréKuipers trekt veel publiek - Recordaantal mensen bij open dag MAAK

  Nieuws
De populariteit van astronaut André Kuipers draagt bij meer belangstelling van jongeren voor techniek (foto: Rowin van Diest).
De populariteit van astronaut André Kuipers draagt bij meer belangstelling van jongeren voor techniek (foto: Rowin van Diest). (rodi.nl)

HAARLEM - De derde editie van de MAAK open dag in de Haarlemse Waarderpolder afgelopen zaterdag trok 2.000 bezoekers. Dat is een groei van bijna 900 ten opzichte van vorig jaar, een recordaantal dus. Het weer was natuurlijk zomers, maar ongetwijfeld heeft het bezoek van astronaut André Kuipers aan deze bezoekersgroei bijgedragen.

MAAK Haarlem was door de organisatie van het Weekend van de Wetenschap geselecteerd als een van de vier locaties in het land die BN'er zou bezoeken. MAAK Haarlem huisvest 35 ondernemers met innovatieve maakbedrijven. Vaak kleine bedrijven, het merendeel nog jong en allemaal gericht op nieuwe producten die zelf ontworpen en vaak ook zelf geproduceerd worden.
De jaarlijkse open dag biedt iedereen de kans om kennis te maken met de MAAK'ers en hun producten. Maar nog belangrijker is het om jonge mensen te informeren en te inspireren voor technische beroepen. Zien doet geloven. In een paar uurtjes tijd heeft de bezoeker de kans om kennis te maken met heel uiteenlopende takken van sport. Van design tot met 3D printing , van meubelontwerp tot en met special effects bij evenementen en van workshops vachtvilten tot en met surfboards. De overeenkomst is het werken met innovatieve maaktechnieken en binnen de circulaire economie. De MAAK'ers maken gebruik van gespecialiseerde ambachten en hoogwaardige, digitale maaktechnieken, zoals 3D printers.De bezoekers en de MAAK-ers mogen terugkijken op een supergeslaagde open dag.

Meer berichten
 

Fotoseries