Haarlem toont hart voor Wienen - Honderden inwoners op de bres voor burgemeester

  Nieuws
Onder toezicht van zwaarbewapende politie verliep de manifestatie op de Grote Markt vredig. (Foto: Rowin van Diest)
Onder toezicht van zwaarbewapende politie verliep de manifestatie op de Grote Markt vredig. (Foto: Rowin van Diest) (rodi.nl)

HAARLEM - De Grote Markt stroomde zondagmiddag vol om burgemeester Jos Wienen een hart onder de riem te steken. Vorige week vertelde Wienen aan nieuwspartner NH Nieuws dat hij wegens bedreigingen al een tijdje niet meer in zijn woning verblijft.


Het idee van deze manifestatie begon op Facebook, nadat de Haarlemse Evelyn Clay een berichtje plaatste na aanleiding van het beeld van zwaar bewapende politie bij het stadhuis. Het berichtje werd gelezen door Alain Timmers en Mart Pos die wel weten hoe ze iets moeten organiseren. Niet lang na de eerste post werden er pamfletten, folders en posters gedrukt met de tekst dat Haarlemmers zondag om 16.00 uur naar de Grote Markt konden komen om steun te betuigen aan hun burgervader.
Menig Haarlemmer gaf gehoor aan de oproep en rond de klok van vieren stond het plein praktisch vol met inwoners. Na toespraken van enkele lokale politici, Renske Leijten (SP), Michel Rog (CDA) en Wybren van Haga (VVD) kwam minister Ollongren van Binnenlandse Zaken op het bordes om steun te betuigen. Plots gingen de deuren van het stadhuis open en stapte Jos Wienen vanuit de Gravenzaal het bordes op. “Dat u hier allemaal bent is hartverwarmend. Dat geeft de burger moed. Hoewel, in dit geval geeft het de burgemééster moed. Want ik ben liever een opduikende dan een onderduikende burgemeester.”

Foto's: Rowin van Diest en Ad Timmers.

Meer berichten