"Kermis Zaanenlaan blijft zorgenkindje"

  Nieuws
Jan Boots, directeur van de Nederlandse Kermisbond is tegen verplaatsing. (Foto: Susan Hogeboom)
Jan Boots, directeur van de Nederlandse Kermisbond is tegen verplaatsing. (Foto: Susan Hogeboom) (rodi.nl)

HAARLEM - Jan Boots heeft als directeur van de Nederlandse Kermisbond zijn handen vol aan de Kermis op de Zaanenlaan. "Deze kermis krijgt de meeste aandacht van alle attractieparken in Nederland, en dat bedoel ik niet positief.'' Afgelopen dinsdag hebben alle fracties van de lokale politieke partijen hun advies gegeven over de kermis, de attracties blijven voorlopig op de huidige locatie staan. Er komt geen vervolgonderzoek naar een andere locatie. "Als bond zijn we tevreden, maar we moeten scherp blijven. Er schijnen verbeterpunten te zijn dus die moeten we oppakken,'' aldus Boots.


De afgelopen weken waren een ware rollercoaster voor Boots. Na de commissievergadering van 11 oktober is de storm rondom verplaatsing van de kermis harder gaan waaien. Zowel voor- als tegenstanders vertelden met veel emotie waarom de kermis juist wel of niet verplaatst moet worden. ''Ik begrijp niet waarom enkele inwoners afgelopen donderdag tijdens de commissie bestuur hebben ingesproken voor verplaatsing van het rondreizende attractiepark," zegt Boots.

Alles is gewaarborgd
"Ten eerste, deze kermis staat er al tachtig jaar en is onder de toenmalige gemeente Schoten opgezet. Een kleine gemeente die later geannexeerd is door Haarlem. Mensen die er dus later zijn komen wonen moeten weten wat een kermis met zich meebrengt. Anders moet je daar niet gaan wonen. Ten tweede, alle argumenten om de kermis te verplaatsen gaan over veiligheid. Volgens de burgemeester en het college is de veiligheid op alle punten gewaarborgd. Daar vertrouw ik op. Kortom, ik zie geen reden voor verplaatsing."

Verbetermogelijkheden
De gemeente kijkt in overleg met betrokken partijen eerst naar verbetermogelijkheden voor de kermis op de Zaanenlaan. Daarna wordt bekeken of er onderzoek gedaan moet worden naar een andere locatie. Dat betekent dat de locatie van het gemeentelijk sportveld hoek Kleverlaan Jan Haringstraat op dit moment niet verder wordt onderzocht.

Meer berichten