Gratis gebruik aanhangervoor grof huishoudelijk afval

Nieuws
 Inwoners van gemeente Haarlem, Zandvoort, Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen voortaan gratis een aanhanger lenen voor het wegbrengen van hun grof huishoudelijk afval. (foto aangeleverd)
Inwoners van gemeente Haarlem, Zandvoort, Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen voortaan gratis een aanhanger lenen voor het wegbrengen van hun grof huishoudelijk afval. (foto aangeleverd) rodi.nl

HAARLEM - Inwoners van gemeente Haarlem, Zandvoort, Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen voortaan gratis een aanhanger lenen voor het wegbrengen van hun grof huishoudelijk afval. Met deze service wordt het nog makkelijker om afval naar het Milieuplein in Haarlem te brengen. Inwoners kunnen drie uur lang gratis gebruik maken van een aanhanger op vertoon van een identiteitsbewijs en het betalen van een borg van € 50,-. De service is uitsluitend voor particulieren en bedoeld om grofvuil naar het Milieuplein in Haarlem te brengen (Ir. Lelyweg 51).
De aanhanger kan online worden geserveerd via spaarnelanden.nl/aanhanger. Afval scheiden stimuleren Spaarnelanden wil inwoners met het uitlenen van aanhangwagens stimuleren hun grof huishoudelijk afval te scheiden. Grof huishoudelijk afval is afval dat niet in de container past of hiervoor te zwaar is, zoals afgedankte huisraad, tuinmeubelen, snoeiafval of kapotte elektrische apparaten.
Afval dat naar het Milieuplein wordt gebracht, gaat naar verwerkers, waar het zo veel mogelijk wordt gerecycled en wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Dagdeel reserveren De aanhanger is voor een dagdeel te reserveren van maandag t/m zaterdag. Een dagdeel is van 8.00 tot 11.00 uur of van 12.00 tot 15.00 uur en op dinsdag ook van 16.00 tot 19.00 uur.
Er kan een keuze worden gemaakt tussen een open aanhanger en aanhanger met huif. De aanhanger kan worden opgehaald aan de Ir. Lelyweg 49 in de Waarderpolder in Haarlem, naast het Milieuplein.

 Inwoners van gemeente Haarlem, Zandvoort, Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen voortaan gratis een aanhanger lenen voor het wegbrengen van hun grof huishoudelijk afval. (foto aangeleverd)