Drieling geboren in Haarlem

  Nieuws
De drie kindjes, die Harrison, Charlotte en Lilliana heten, zijn gezond geboren. (Foto-Inge-Berken-www-barensenberken-nl)
De drie kindjes, die Harrison, Charlotte en Lilliana heten, zijn gezond geboren. (Foto-Inge-Berken-www-barensenberken-nl) (rodi.nl)

HAARLEM - Maar enkele keren per jaar wordt in Nederland een drieling geboren. Dat dit op 19 oktober gebeurde in het Spaarne Gasthuis in Haarlem is dus best bijzonder!


De drie kindjes, die Harrison, Charlotte en Lilliana heten, zijn gezond geboren. De ouders zijn dolgelukkig met de komst van hun zoon en dochters, laat het Spaarne Gasthuis weten.

'Zoveel artsen en verpleegkundigen'


Hoewel geboortefotograaf Inge Berken al veel baby's op de wereld heeft zien komen, was de komst van de drieling erg bijzonder om mee te maken. Ze was flink onder de indruk: "Het was een enorm voorrecht om hierbij aanwezig te zijn en ik was onder de indruk van de logistiek die hierbij kwam kijken. Er waren zoveel artsen en verpleegkundigen bij betrokken!"
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek worden ieder jaar tussen de 30 en 50 drielingen geboren in Nederland. Dit zijn er een stuk minder dan het aantal tweelingen dat per jaar in ons land geboren wordt, wat zo rond de 2.700 ligt.
i.s.m. nieuwspartner NH Nieuws

Meer berichten