Wethouder bedankt Haarlems gezintijdens Week van de Pleegzorg

  Nieuws
Wethouder Botter: ''Pleegouders zijn helaas hard nodig.'' (foto aangeleverd)
Wethouder Botter: ''Pleegouders zijn helaas hard nodig.'' (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Van 31 oktober t/m 7 november wordt voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort van pleegouders in Nederland. Ook in Haarlem helpen pleeggezinnen bij de opvang van jongeren, die om wat voor reden dan ook tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Wethouder Botter is bij de start van de actieweek op woensdag 31 oktober op bezoek gegaan bij het Haarlems pleeggezin Muller. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd.
Botter: “Pleegouders zijn helaas heel hard nodig, ook in Haarlem. Op dit moment staan er 24 kinderen in deze regio op de wachtlijst voor een pleeggezin. Met mijn bezoek wil ik niet alleen dit pleeggezin bedanken voor hun hulp, maar ook andere gezinnen die families hulp bieden een hart onder de riem steken. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Het lijkt misschien gewoon, maar het is niet vanzelfsprekend.”
Tijdens de actieweek wordt landelijk campagne gevoerd om nieuwe pleegouders te werven, onder de campagnenaam ‘supergewone mensen gezocht’. In Haarlem is Kenter Jeugdhulp de organisatie die zich richt op hulp aan gezinnen die het zelf (even) niet redden. De organisatie richt zich op kinderen, jongeren en hun opvoeders die net wat meer nodig hebben. Meer informatie: www.kenterjeugdhulp.nl.

Meer berichten