"Ik ga vol voor het burgemeesterschap in Oldambt"

  Nieuws
Cora-Yfke Sikkema nu nog wethouder en locoburgemeester van Haarlem (Foto: gemeente Haarlem)
Cora-Yfke Sikkema nu nog wethouder en locoburgemeester van Haarlem (Foto: gemeente Haarlem) (rodi.nl)

HAARLEM - Wethouder Cora-Yfke Sikkema (GroenLinks) van de gemeente Haarlem is vanavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Oldambt (Groningen). DAt maakte Sikkema vanavond bekend tijdens de begroting van de gemeente Haarlem. Tevens heeft de website van de gemeente Oldambt het ook naar buitengebracht. Tijdens de ingelaste raadsvergadering van maandag 5 november besloot de raad om Sikkema aan te bevelen als opvolger van Pieter Smit.

“Ik vind het een eer dat de gemeenteraad van Oldambt mij heeft gekozen. Tegelijkertijd voelt het om twee redenen ook een beetje dubbel. Ten eerste had deze vacature er eigenlijk niet moeten zijn. Hij is ontstaan door het plotselinge overlijden van burgemeester Pieter Smit. Ten tweede voelt het dubbel om Haarlem op dit moment te verlaten: zo vroeg in de tweede termijn met een mooi programma waar ik een bijdrage aan lever met veel enthousiasme. En met zo’n fijn college en raad. En ik ben de afgelopen 17 jaar heel veel van onze mooie stad gaan houden. Maar wat overheerst is dat ik er enorm veel zin in heb en er vol voor wil gaan in Oldambt!”

Cora-Yfke Sikkema is sinds 2014 wethouder en locoburgemeester bij de gemeente Haarlem. Daarvoor bekleedde ze functies bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Korps Landelijke Politiediensten en Universiteit Utrecht. Haar politieke carrière startte ze in 2010 in Haarlem; als gemeenteraadslid voor GroenLinks.

Bekend in de regio

Sikkema is geen onbekende in Groningen. Ze werd in 1970 geboren in Delfzijl en groeide daar ook op. Nadat ze haar vwo-diploma had gehaald, studeerde ze Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Benoeming

De benoeming tot burgemeester gebeurt door de koning. Het is de bedoeling dat Sikkema in de loop van januari van start gaat in Oldambt.

Meer berichten