Meer groen op vernieuwde Europaweg

  Nieuws
Wethouder Merijn Snoek fietst met aanhang op een duurzame houten fiets op de vernieuwde Europaweg. (Foto: Rowin van Diest)
Wethouder Merijn Snoek fietst met aanhang op een duurzame houten fiets op de vernieuwde Europaweg. (Foto: Rowin van Diest) (rodi.nl)

HAARLEM - De vernieuwde Europaweg in Schalkwijk is dinsdag 13 november feestelijk in gebruik genomen door wethouder Merijn Snoek (Openbare Ruimte). Hij verrichtte de openingshandeling met een medewerker van de aannemer die de werkzaamheden heeft uitgevoerd.
De Europaweg tussen de Schouwbroekerbrug en de Aziëweg verkeerde in slechte staat. Daarom heeft de gemeente Haarlem een grote ingreep laten doen. De rijbaan is versmald van 2x2 naar 2x1, er is nieuw asfalt aangebracht en een brede groene middenberm aangelegd. Vier kruisingen zijn opnieuw ingericht met een rotonde. Hierdoor zijn de verkeerslichten verwijderd.
Omdat de rijweg is versmald is er ruimte ontstaan voor meer groen, wat een betere uitstraling tot gevolg heeft. Het resultaat is een weg geworden met minder asfalt, meer groen en meer bomen die zorgen voor een fraaie groene zuidelijke entree van Schalkwijk.

Meer berichten
 

Fotoseries