Chielie is het nog niet Zat

  Nieuws
Chielie met de bandleden van Zat. (Foto: Peth Fotografie/PR)
Chielie met de bandleden van Zat. (Foto: Peth Fotografie/PR) (rodi.nl)


HAARLEM - Zat, heet een van de drie bands waar de Haarlemse Chielie zanger en tekstschrijver is. Of hij een rockster is? ‘Tje,’ lacht hij. ‘RocksterreTJE, hooguit.’ Maar muziek daar leeft hij voor. En wat is er mooier dan de kick van een gig?

Door: Willem Brand

Voor Zat eindigde 12 november de crowdfunding voor het eerste album. Dat moet er maar ’s komen, en doneren kan nog steeds. Ambitie genoeg, wat ontbreekt is geld.
"Ja, het is laat geworden," zegt Chielie de dag na zijn optreden in café In den Koffer. De laatste jaren is het rock en roll wat de klok slaat. Als organisator van de Haarlemse PopScene On Tour is hij dagelijks heel wat uren in de weer met promo maken. Ook bouwt hij websites, hoewel dat er niet veel meer van komt.
Jonge padvinder

Naast Zat speelt hij sinds 1986 in de rockband Yoghurt en sinds 2015 in Kookaburra, dat als coverband begon maar nu ook eigen rocknummers schrijft. Als zesjarige zong hij alle nummers van Bridge over Troubled Water van Simon & Garfunkel mee. "Ik droom en denk in het Engels." Dat komt doordat hij als jonge padvinder, en ook later, vaak in Groot-Brittannië, en meerdere keren in Nieuw-Zeeland was. De bands leveren de nummers, Chielie schrijft er kritisch-poëtische teksten bij. "Eigenlijk probeer ik er altijd stiekem toch weer een Beatleliedje van te maken."
iPad

Optreden is behoorlijk multitasken. In drie bands zingen betekent dat hij een paar honderd liedjes moet kennen. Een bluetooth bladeraar in zijn broekzak is verbonden met de iPad die op het podium staat. Soms wordt dat ding getriggerd door een rare dansbeweging, slaat het per ongeluk meerdere pagina’s over en is hij even de tekst kwijt. Die teksten, raakt hij nooit uitgeschreven? "Als ik ga zitten, komt er altijd iets. Soms duurt het jaren voordat ik begrijp waar een nummer over gaat. Maar ze gaan wel ergens over!" Steun Zat en ga naar zat.nu.

Meer berichten
 

Fotoseries