Praten met Sinterklaas eerste film ter wereld die reageert op steminstructies

  Nieuws
Sinterklaas en zijn gezelschap (Foto: PR)
Sinterklaas en zijn gezelschap (Foto: PR) (rodi.nl)

HAARLEM - Er is in Nederland veel media-aandacht voor de discussie over de huidskleur van Piet en de uitdagingen op het gebied van culturele diversiteit. Een technisch creatieve club van Irakezen, Nederlanders, Russen en Surinamers heeft de koppen bij elkaar gestoken om het Sinterklaasfeest met behoud van zwarte Piet te vernieuwen.
De groep bestaat uit oorlogsvluchtelingen, Moslims, nieuwkomers, chronisch zieke mensen en Nederlanders die samen het doel hebben om kinderen blij te maken. Het resultaat is een Nederlandse innovatie uit Haarlem. Praten met Sinterklaas is de eerste scenario-gestuurde film ter wereld die reageert op steminstructies van de kijker.
De interactieve sinterklaasfilm bevat naast Piet diverse nieuwe personages waaronder tante Steef en Daggoe, een pratende speelgoed hond die in de pakjeskamer uit zijn doos is ontsnapt om zijn verlanglijstje aan de Sint voor te leggen. Omdat Sinterklaas en de personages reageren op wat de kinderen zeggen, ontstaat er een hele leuke interactieve sinterklaasbeleving.
De film is volledig in Haarlem opgenomen en met medewerking van Molen de Adriaan (pakjes molen), de Filmschuur en Tante Steef (pakjeskamer) gerealiseerd. De kinderen kunnen met eenvoudige steminstructies steeds opnieuw aangeven welke filmroute er wordt gevolgd en welke filmpersonages daarin voorkomen. Het kind bepaalt zelf of, op welke manier en door wie Sinterklaas in de maling wordt genomen. Een groot deel van de opbrengst van onze filmapplicatie wordt geschonken aan ouders die geen geld hebben om speelgoed te kopen voor hun kinderen. Kijk voor meer informatie op: https://pratenmetsinterklaas.nl/movies/Campagnefilm.htm

Meer berichten
 

Fotoseries