Stadswapenwedstrijd in Gravenzaal

  Nieuws
Mooie tekeningen en blije gezichten op het feestje van Haarlem (Foto: Onno Hulshof)
Mooie tekeningen en blije gezichten op het feestje van Haarlem (Foto: Onno Hulshof) (rodi.nl)

HAARLEM - Op Haarlems verjaardagsfeestje, de stad werd 773 jaar, vond in de Gravenzaal de finale van de traditionele stadswapenwedstrijd plaats. Willem Brand
Nee, geen steekspel met zwaarden of dolken, maar kleurpotloden voerden de hoofdmoot. Nieuwe Gracht Producties (NGP) en de gemeente organiseren al zes jaar in deze vorm een teken- en kleurwedstrijd voor kinderen van groep 5 en 6 van het basis- en speciaal onderwijs.
NGP zorgt dan voor een soort ‘lespakketje’, dit jaar zat daar behalve het inschrijfformulier een HaarlemPuzzel van duizend stukjes in. De opdracht was een nieuw ontwerp mét spreuk te maken voor het stadswapen van Haarlem.
Op 23 november werden de drie prijswinnende scholen op het stadhuis ontvangen. Ze kregen roulerend een rondleiding in het stadhuis, de Hoofdwacht en het Noord-Hollands Archief. In de Librije was er een poppenkastvoorstelling, verzonnen en gespeeld door Michaëla Bijlsma en Lolita Hooglugt.
Aan het eind van de ochtend werden uit 500 inzendingen drie winnaars gekozen. Met wapenspreuken hadden de kinderen wel wat moeite. ‘Vrijheid voor alle Haarlemmers’ luidde die van Maja Motylska die de derde prijs won. Meijne Snoek won de tweede prijs en de eerste ging naar Noortje van der Pluijn. Zij tekende in een originele vlakverdeling veel Haarlemse ‘dingetjes’ in haar schild, zo vond de jury.

Meer berichten
 

Fotoseries