Wereldlichtjesdag in Oosterkerk - Op zondag 9 december in Haarlem

  Nieuws
De flyer van Wereldlichtjesdag. (foto aangeleverd)
De flyer van Wereldlichtjesdag. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Wereldlichtjesdag vindt op zondag 9 december voor de tweede keer plaats in de Oosterkerk aan de Zomerkade in Haarlem. Wereldwijd worden er die dag om 19.00 uur kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, zodat er een lint van licht ontstaat. De lichtjes zijn een blijk van liefde en gemis, van trots en van tranen.

‘Wij denken aan jou’
Voor iedereen die een kaars wil branden voor een overleden kind, opent de Oosterkerk op zondag 9 december om 18.30 uur haar deuren. De herdenking wordt samen met de Oosterkerk, Stichting Nabestaandenzorg, Stichting Félice en uitvaartonderneming Brokking&Bokslag georganiseerd, met steun van Vrienden Spaarne Gasthuis en Yarden Crematorium.
Initiatiefneemster Ariënne Post heeft zelf ook een kindje verloren: “Ik ben blij dat we dit jaar een groter platform hebben kunnen creëren voor Wereldlichtjesdag in Haarlem. Iedereen die zich met een overleden kind verbonden voelt is welkom: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin of buurvrouw. Het maakt niet uit hoe oud het kind was toen het overleed of hoe lang het geleden is. Ook kinderen die nooit geademd hebben, zullen wij herdenken.”
Programma
De herdenkingsbijeenkomst start om 18.45 uur en eindigt om 19.30 uur. Na het welkomstwoord deelt Juliette Zwaan Zwagemakers van Stichting Félice haar persoonlijke verhaal over het verlies van haar dochter Félice. ‘’Om 19.00 uur ontsteken we samen de lichtjes en worden de namen van de overleden kinderen genoemd. Ook wordt een gedicht voorgedragen van Bundeltje Gemis, dat dezelfde avond op meer plekken te horen is. We sluiten vervolgens samen af met koffie en thee.’’
Ondersteuning voor ouders
Zij vervolgt: ‘’Dit jaar willen wij meer doen om de ouders en hun omgeving te ondersteunen in hun (rouw)proces. Er is daarom op verschillende manieren informatie en inspiratie beschikbaar. Er zijn medewerkers aanwezig van Stichting Nabestaandenzorg en Brokking&Bokslag om eventuele vragen te beantwoorden.’’ Juliette en Ariënne zijn aanwezig als ervaringsdeskundigen. Een ieder is welkom aan de Zomerkade 165 in Haarlem. Is Haarlem te ver weg? Kijk op www.wereldlichtjesdag.nl voor de andere locaties in Nederland waar Wereldlichtjesdag dit jaar plaatsvindt.

Meer berichten
 

Fotoseries