Haarlem present bij COC Songfestival

  Nieuws
De heren van De Reizigers (met de klok mee van links (staand) Fons Stam, Alain Timmers, Jos Ahlers, Henk Tijbosch, Maarten Brock en Eric Coolen)
De heren van De Reizigers (met de klok mee van links (staand) Fons Stam, Alain Timmers, Jos Ahlers, Henk Tijbosch, Maarten Brock en Eric Coolen) (rodi.nl)

HAARLEM - De Haarlemse gelegenheidsformatie De Reizigers vertegenwoordigt dit jaar COC Kennemerland naar het COC Songfestival. Het festival wordt op 8 december gehouden in de voormalige kerk De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht. Het nummer ‘Geen Woorden Voor’ is gecomponeerd door Fons Stam en Eric J. Coolen en wordt gezongen door Jos Ahlers.


De Haarlemse groep is vereerd dat zij door COC Kennemerland is gevraagd. “Tijdens de Coming Out Dag hebben we een eerste live versie opgevoerd in een café waar veel mensen uit COC Kennemerland aanwezig waren. De reacties waren toen al erg fijn. En het nummer is sindsdien alleen maar gegroeid om in de Duif in Amsterdam nog beter te klinken,’ vertelt de zanger.

Geen Woorden Voor


Componist en gitarist Eric J. Coolen doet samen met basgitarist Alain Timmers voor de derde keer mee aan het COC Songfestival. “De vorige keren waren al alsof we in een warm bad kwamen, maar deze keer wordt nog specialer in die prachtige kerk De Duif in Amsterdam met zijn bijzondere akoestiek,” zegt Eric J. Coolen. De Reizigers bestaat nog meer uit Fons Stam (gitaar), Henk Tijbosch (gitaar) en Maarten Brock (Cajon).
Het nummer ‘Geen Woorden Voor’ vertelt het verhaal van een relatie, die niet bestand is tegen het nachtleven in de scene. Het nummer schetst de situatie en neemt de luisteraar mee op een reis die niet gepland was. Is er een weg terug? “Fons Stam heeft er een aangrijpende tekst op gemaakt. Het refrein is wat je noemt een echte oorwurm, het blijft onmiddellijk hangen,” verduidelijkt de zanger.
Tickets voor het COC Songfestival op 8 december in De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht zijn te koop via www.cocsongfestival.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries