Show en sentiment in It`s Christmas Time - Kerstshow in Groenmarktkerk klapstuk van de Kerstmarkt

  Nieuws
(Foto: Aangeleverd)
(Foto: Aangeleverd) (rodi.nl)

Door: Willem Brand
HAARLEM - Twee twintigers, Chiel van Tok en Matthijs van der Meer, pakken als producent en regisseur in Groenmarktkerk uit met een op Amerikaanse leest geschoeide Kerstshow. Met Jenna Lee-James hebben ze een grote West-End ster weten te strikken.
Na een beetje onwennige start vorig jaar, toen Chiel Matthijs pas in september vroeg, ligt er nu een draaiboek van jewelste waarin alles tot in de puntjes inclusief geluid- en lichtshow is voorbereid.
De kerk hangt vol met guirlandes en de zichtlijnen zijn beter dankzij een verhoogd podium van een meter waarop twee gigantische kerstbomen (dankzij tuincentrum Oosteinde) staan. Achter het podium en ook in de zijbeuken hangen LCD-schermen waarop als rode draad filmpjes te zien zijn. Hoofdpersoon is natuurlijk de Kerstman die in een aantal Haarlemse winkels op zoek is naar cadeautjes.

Dit wil ik ook

Onder de baard van de Kerstman schuilt een bekende Nederlander, vertelt Matthijs. Nee, niet Erik van Muiswinkel. Sowieso wil Matthijs niet teveel verklappen. Maar de professionaliteit en het enthousiasme stralen van hem af. Vorig jaar speelde hij zelf een solovoorstelling Mr. Christmas. Daarin vertelde hij dat op 7-jarige leeftijd na de West-End productie The Snowman te hebben gezien in de Schouwburg naar het toneel liep, zijn handen erop legde en zei: Dit wil ik ook.
Musicaltalent

Geraakt worden is waar het bij hem om draait. Muziek, dans, zang, film, alles in het teken om show en sentiment aan elkaar te koppelen. Jenna Lee-James heeft hij gewoon gebeld. Ze speelt tijdens de Kerst Grisabella in Cats. Matthijs: ‘Soulzanger Steffan Morrisson gaat ondersteund door een achtkoppige band het dak van de kerk afzingen en Vajen van den Bosch, met wie ik de presentatie doe, is een enorm musicaltalent.’
Kerst is de tijd van de lichtjes en de sprookjes. Voor Matthijs en Chiel is dit een sprookje dat werkelijkheid wordt. Na het struinen op de Kerstmarkt is Its Christmas een heerlijke gelegenheid om je even kind te wanen. Een avondje uit om alvast helemaal in de kerststemming te komen. Publiek is vanaf 19.00 uur welkom. Info en kaarten via www.itschristmastime.com.

Meer berichten
 

Fotoseries