Aftellen naar het licht

  Nieuws
Wethouder Merijn Snoek poseert met de zusjes voor de gigantische kerstboom op de Grote Markt. (Foto: Rowin van Diest)
Wethouder Merijn Snoek poseert met de zusjes voor de gigantische kerstboom op de Grote Markt. (Foto: Rowin van Diest) (rodi.nl)

HAARLEM - En toen was er licht. Tienduizend lichtjes schitteren vanaf donderdagavond in de zestien meter hoge kerstboom op de Grote Markt. De eer om op de knop te drukken ging naar de Syrische zusjes Hala en Tala Alesow en wethouder Merijn snoek. De zusjes hebben na twee jaar vluchten met hun ouders een nieuw thuis in Haarlem gevonden. Er kwam licht in de duisternis.
"Kerst is een tijd vol symbolen. Het gaat over liefde, familie en over samenzijn. De kerstboom met zijn lichtjes is bij het uitstek het symbool daarvan. En dit jaar zit onze boom nog voller met symboliek dan anders," vertelt Snoek tijdens de 'verlichting'.
De lampjes kunnen dit jaar worden geadopteerd. Voor 5 euro koop je 'symbolisch' je een lichtje. Het geld dat op deze manier wordt ingezameld, wordt ingezet om kindvluchtelingen in Haarlem (via Stem in de Stad) en hun lotgenootjes in Syrië (via SOS kinderdorpen) te helpen. Kijk voor meer informatie op de website: www.haarlemgeeftlicht.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries