Marjan Ridder in eregalerij helden van Haarlem - Zilveren WK-medaille nog altijd ongeëvenaard

  Nieuws

HAARLEM - ‘Jij wist het ook al?!’ De verrassing is van het gezicht van Marjan Ridder af te lezen. Op de finaledag van de Yonex Dutch Junior International werd het portret van de voormalig topbadmintonster toegevoegd aan de eregalerij Helden van Haarlem.


Marjan Ridder was in de jaren ’70 en ’80 zeer succesvol in haar sport. Ze won in totaal 17 nationale titels. Daarnaast sleepte ze, samen met Joke van Beusekom, op het eerste WK badminton een zilveren medaille bij de vrouwen dubbel in de wacht. Nog altijd ziet Marjan Ridder dat als haar grootste prestatie.
De geboren en getogen Haarlemse is nog altijd actief in het badminton. Naast haar onvermoeibare inzet voor het badminton in het algemeen en haar club Duinwijck in het bijzonder, speelt ze samen met partner Rob in de veteranenkampioenschappen. In 2011 werden ze samen wereldkampioen in Vancouver, in 2016 behaalden ze twee Europese titels in het dubbelspel. Dat ze nu is opgenomen in de eregalerij, waar Rob Ridder al enige tijd deel van uitmaakte, vindt Marjan Ridder eervol. "Als ik er langsrijd, knipoog ik altijd even naar Rob", vertelt ze. "Badminton is zo’n kleine sport, toen hij destijds in de eregalerij werd opgenomen, vond ik dat al heel goed voor de sport. Ik vond wel altijd dat er te weinig dames in opgenomen zijn, maar hoefde daar zelf niet zo nodig tussen. Het badminton op de kaart zetten, dat is ons doel. Maar het is natuurlijk wel erg leuk dat Rob nu ook naar mij kan knipogen."
Het portret van Marjan Ridder werd in de Duinwijckhal onthuld door haar zoons Koen en Rein en wordt binnenkort tussen de andere de portretten aan de gevel van het Kennemer Sportcenter gehangen. De eregalerij Helden van Haarlem is een initiatief van de Société Pim Mulier, die zich onder meer inzet om Haarlemse sporthelden te eren en jonge en talentvolle Haarlemse sporters te stimuleren. Meer informatie op www.heldenvanhaarlem.nl.

Meer berichten