Techniek Innovatieprijs van TechniekTalent.nu - OBS De Peppelaer wint bezoek van de Technobiel

  Nieuws

HAARLEM - Voor de tweede keer hebben TechniekTalent.nu en het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds de Inspiratieprijs uitgereikt aan basisscholen die Wetenschap & Techniek (W&T) willen verankeren in hun onderwijs. Van de 46 inzendingen uit heel Nederland wist basisschool OBS De Peppelaer uit Haarlem te eindigen in de top 3.


Dinsdag 11 juli kreeg de school uit handen van regiocoördinator Bob Kosterman een officiële oorkonde en een cheque die recht geeft op een bezoek van de Technobiel aan de school, een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen op allerlei manier van techniek kunnen proeven.

Het idee dat basisschool De Peppelaer bij TechniekTalent.nu heeft ingediend betreft een mobiel laboratorium dat door de hele school moet kunnen worden gebruikt. In het laboratorium kunnen kinderen allerlei proefjes doen op het gebied van wetenschap en techniek. Denk aan experimenten met magnetisme, aarde, water en elektriciteit. Met het laboratorium dat deze school wil ontwikkelen, kun je straks niet meer om W&T heen. De jury: “Het mobiele laboratorium brengt W&T letterlijk binnen handbereik voor iedere leerkracht.” De Peppelaer hoopt hiermee techniekonderwijs een stuk laagdrempeliger te maken en minder afhankelijk te laten zijn van het enthousiasme van een of enkele leerkrachten. Komend jaar gaat De Peppelaer op zoek naar partners om het mobiele laboratorium ook daadwerkelijk te kunnen realiseren.

Meer berichten