Gastcollege over invloed van online dating

  Nieuws

HAARLEM - Op de vooravond van ‘Valentijn’ is onderzoekster Elisabeth Timmermans op bezoek in het Dolhuys. Op donderdag 9 februari beantwoordt zij de volgende vraag: wat is de invloed van online dating?
Steeds vaker horen we de kritiek over het toenemende 'marktdenken' binnen relaties en de invloed die online daten daarop heeft. Klopt het dat mensen steeds vaker geneigd zijn om een relatie sneller te beëindigen? Bestaat in voor- en tegenspoed nog? En ligt dit in lijn van de individualisering van onze samenleving? Door onderzoek te doen bij Tindergebruikers ontrafelt onderzoekster Elisabeth Timmermans deze vragen.
In Nederland vindt een op de vijf mensen zijn of haar partner via online dating. Waar komt de populariteit van online dating vandaan? Volgens onderzoekers komt de verslavende werking van online dating door de frequente positieve bevestiging die het geeft. Door in een rap tempo verschillende foto’s te presenteren, de beoordelingscriteria in te perken en de vervelende afwijzing achterwege te laten bereikt online dating een grote populariteit.
Vanaf 17.30 uur is er een speciaal liefdesdiner voor 10 euro. Om 19.30 uur start het gastcollege. Graag vooraf reserveren. Tickets voor diner het gastcollege via www.hetdolhuys.nl/bezoeker/online-tickets.

Meer berichten