Meerwijk in de ban van het EK: 3 kilometer aan vaantjes

Oranje
Ruud Kriege, William Visser en pa Fakkeldij.
Ruud Kriege, William Visser en pa Fakkeldij. (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - Drie kilometer vaantjes maar liefst hangen er in de Boris Pasternakstraat in Meerwijk. Onder andere Ruud Kriege heeft daar het oranje vuurtje opgestookt.

Willem Brand

“Ik ben lid van KNVB,” vertelt de Haarlemmer en haalt zijn pas uit zijn portefeuille. Als supporter heeft hij mooie tijden beleefd. Hij volgde Oranje o.a. in Hongarije, Ierland, Schotland en op Malta. De mooiste zege? Die op Schotland toen het Nederlandse elftal daar met 1-0 won en zo kwalificatie afdwong voor het WK-eindtoernooi in 2014 in Brazilië. Het is etenstijd als uw verslaggever na een tip aanklopt op nummer 19. Ruud trommelt wat buren op wiens huizen ook voorzien zijn van vlaggen, vaantjes en opblaasballen. William Visser van de overkant volgt Oranje op de buis. Als beveiliger op Schiphol heeft hij de Oranjeselectie wel eens met de bus naar het vliegtuig begeleid. “Het is lachen met die gasten. Ze zijn ook uitgelaten als ze op weg gaan naar een eindtoernooi.”

De vrouwen van betreffende heren willen niet op de foto. Na de vraag “Ik zoek vrouwen met een oranje bikini” zegt Visser: “dan moet je verder zoeken.”