Start Nationale Diabetes Challenge Haarlem

Sport
Afbeelding
(Foto: Renata Jansen)

HAARLEM - SportSupport organiseert vanaf donderdag 20 mei een Nationale Diabetes Challenge.

De Nationale Diabetes Challenge duurt 20 weken en is voor inwoners van Haarlem met diabetes 1 of 2, prediabeten, COPD, obesitas of etalagebenen.

Inwoners die aan hun conditie willen werken of spieren willen versterken zijn ook welkom. Het uiteindelijke doel is conditieverbetering, plezier in het wandelen te krijgen en het ontmoeten van nieuwe mensen. In het begin wordt er gewandeld in groepjes van vier personen, in verband met de coronamaatregelen. De wandelingen zijn onder begeleiding van een wandeltrainer en professionals uit de zorg. Ook is er aandacht voor gezonde voeding. 

Nationale Diabetes Challenge: meer info

De eerste keer wordt er gestart vanaf SV Olympia, Henk van Turnhoutpad 1 om 19:00, parkeren is daar gratis. Daarna zal er ongeveer om de vier weken op een andere plek gestart worden om de wandelingen afwisselend te houden. Het wandelen duurt tot ongeveer 20:00 uur. Kosten €20 voor 20x of €1 per keer, Haarlem Pashouders mogen gratis meedoen. Dit bedrag is inclusief een meting voor- en achteraf met uitleg, begeleiding tijdens de wandelingen, goody bag en een voorlichtingsavond gezonde voeding. Voor informatie en aanmelding bel of mail met Lucia Grooff van SportSupport: e-mail: Lgrooff@sportsupport.nl of tel : 023 – 303 72 38.

Aanmelden?

Het uiteindelijke doel is conditieverbetering, plezier en het ontmoeten van nieuwe mensen. Bel of mail met Lucia Grooff van SportSupport: e-mail: Lgrooff@sportsupport.nl of 023-303 72 38.