Buitenspeeldag op het Marsmanplein

Sport
Spelen op Straat is een initiatief van het CIOS in samenwerking met SportSupport.
Spelen op Straat is een initiatief van het CIOS in samenwerking met SportSupport. (Foto: Archief SportSupport)

HAARLEM - Afgelopen woensdag 9 juni was het de Nationale Buitenspeeldag. Een uitgelezen moment om een toffe activiteit te organiseren.

Daarom sloegen het CIOS Haarlem/Hoofddorp en SportSupport de handen ineen en organiseerden een Spelen op Straat middag op het Marsmanplein. Een activiteit voor jong en oud met veel verschillende beweegactiviteiten. Studenten van het CIOS hebben de afgelopen periode een module gevolgd waarin zij leerden om zo’n activiteit neer te zetten. Dit bestond onder andere uit het bedenken van een programma voor alle leeftijden.

Er was bijvoorbeeld een ouderwets watergevecht, een slack line, een botenrace en een echte indianenbrug waar deelnemers over twee gespannen touwen over de sloot heen konden lopen. Dit laatste onderdeel was erg populair en trok vanuit de verschillende appartementen rondom het Marsmanplein veel bekijks. Gezekerd in een tuigje klommen de deelnemers naar de overkant, een aantal deelnemers hebben een nat voetje gehaald. Een geslaagde en succesvolle middag. Spelen op Straat is een initiatief van het CIOS in samenwerking met SportSupport.