Gaat de Grand Prix in Zandvoort door? Dinsdag uitspraak in stikstofkwestie MOB

Sport
Gaat de Grand Prix straks door of toch niet?
Gaat de Grand Prix straks door of toch niet? (Foto: Bert Westendorp)

ZANDVOORT - Hoewel de voorbereidingen al weken in volle gang zijn, bestaat er nog een kans dat de Dutch Grand Prix in Zandvoort komend weekend niet doorgaat. Dit vanwege een rechtszaak die milieubeweging Mobilisation for the Environment (MOB) tegen de Formule 1 aanspande. Uitsluitsel volgt dinsdagmiddag.

De milieuorganisatie eist dat de vergunning voor het internationale evenement wordt ingetrokken omdat er te veel stikstof zou worden uitgestoten bij de races. Dinsdag doet de rechtbank in Haarlem een definitieve uitspraak. De verwachting is overigens niet dat de Formule 1 Grand Prix - waar zo’n 70.000 bezoekers per dag worden verwacht - wordt afgeblazen. 

Talk of the town

Lenna van den Haak (41) werd ingeloot en heeft een ‘front row’-kaartje voor de Grand Prix. Ze zou wel even moeten slikken als de F1 uiteindelijk niet door zou gaan in Zandvoort. “Als het helemaal niet door zou gaan, zou ik zeker een traantje laten. Als inwoner van Zandvoort zie ik hoe het leeft bij de inwoners, bij de ondernemers....het is talk of the town. Ik durf er niet eens aan te denken. Als de race zonder publiek wordt gereden zou ik dat echt een flater vinden. Het evenement wordt helemaal uitgekleed, zoveel fans die teleurgesteld worden. Maar het is beter dan dat het helemaal afgelast wordt. Want dan laat ik zeker een traantje.”