Ren en wandel Haarlem schoon tijdens ‘Plogdag’ op 24 oktober

Sport
Afbeelding
(Foto: )

HAARLEM - Wie niet van zwerfvuil houdt, maar wel graag een rondje wandelt of hardloopt kan op zondagmiddag 24 oktober twee vliegen in een klap slaan. Dan organiseert het regioteam Kennemerland van het Wereld Natuur Fonds (WNF) in samenwerking met Bever namelijk de tweede editie van de Haarlemse Plogdag.

Ploggen is enkele jaren geleden in Zweden ontstaan en combineert het Zweedse woord ‘plocka’ (oprapen) en joggen. Sindsdien worden wereldwijd plog-activiteiten georganiseerd om steden en parken schoon te maken.

Ploggend door Haarlem

“We hopen dat een grote groep sportieve ploggers op 24 oktober meedoet om ook in Haarlem tientallen kilo’s aan plastic en ander zwerfvuil op te ruimen. Dat kan met een groepje vrienden, met je gezin en uiteraard ook individueel. Tussen 12 uur en 15 uur kunnen deelnemers op een moment naar keuze starten bij Bever in de Drossestraat in Haarlem. Daarbij is het extra leuk een van de routes te gebruiken die de vrijwilligers van het WNF in Haarlem en omliggende gemeenten hebben uitgezet. Deze routes kun je op je telefoon zetten door de QR-code te scannen of door de app Routefabriek te downloaden. Bovendien zorgt de Yoghurt Barn voor iets lekkers onderweg!”

Ook ploggen?

Meedoen aan de plogdag is gratis - inschrijven kan via het Facebook-kanaal van WNF regioteam Kennemerland of rechtstreeks via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-haarlemse-plogdag-164029967047.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding