Hemelvaart & Pinksteren: de leukste speeltuinen van Haarlem en omgeving

Toerisme
Ook de Kweektuin in Haarlem-Noord is een (coronaproof) topplek voor kinderen.
Ook de Kweektuin in Haarlem-Noord is een (coronaproof) topplek voor kinderen. (Foto: HaarlemforKids)

HAARLEM - De meivakantie is voorbij, maar Hemelvaartsdag en Pinksteren komen er nog aan. Wat kun je tijdens deze vrije dagen doen (met je kinderen)? Dit zijn - volgens de Haarlemse moeders van HaarlemforKids - de leukste speeltuinen in en rond de stad.

Wat te doen in en rond Haarlem met Hemelvaart en Eerste en Tweede Pinksterdag? We snappen dat je inmiddels misschien wat inspiratieloos bent. In samenwerking met HaarlemforKids maakten we een overzichtelijk lijstje met doe-tips, deze keer gericht op de leukste speeltuinen van Haarlem en omgeving (in willekeurige volgorde). Veel plezier!

1. Speeltuin Het Paradijsje (Haarlem)

In hartje Haarlem ligt dit leuke speeltuintje. “Perfect voor een tussenstop als je een middag lekker door de stad wilt slenteren”, zo laat een van de moeders van HaarlemforKids weten.

2. Speeltuin De Papegaai (Haarlem)

In Haarlem-Oost is deze grote speeltuin erg populair volgens de moeders van HaarlemforKids. “We zijn gek op deze plek, waar niet alleen Haarlemmers komen, maar die ook geliefd is bij mensen uit de omgeving.”

3. Speeltuin De Glasblazers (Haarlem)

“Wij zijn gek op het uitzicht hier. En onze kinderen kunnen er hun lol op.” Lekker klimmen en klauteren in het centrum van Haarlem.

4. Speeltuin Burcht ter Cleeff (Haarlem)

In Haarlem-Noord vind je tussen de Bomenbuurt en het Kleverpark deze topspeelplek voor kinderen. “Helemaal als het superwarm is buiten en het water aan staat, is dit de hemel op aarde voor kinderen.”

Tekst gaat door onder de foto

speeltuin haarlem kinderen tip
In Haarlem-Noord vind je de Kweektuin, een (coronaproof) topplek voor kinderen! - HaarlemforKids

5. De Kweektuin (Haarlem)

In Haarlem-Noord kun je als kind (en ouder) ook je lol op bij de Kweektuin (zie foto), met onder andere twee speeltuinen (waaronder Natuurspeeltuin Paddepoel), en een kabouterpad. “De Kweektuin staat ook in deze coronatijd garant voor een heerlijke ochtend of namiddag!”

6. Speelzandt (Langevelderslag)

Deze speeltuin is te vinden bij het strand van Langevelderslag in Noordwijk. “Hier kun je ook lekker (take-away) eten en drinken scoren. Een heerlijke speeltuin volgens velen!”

7. Natuurspeeltuin Moby Dick (Beverwijk)

Moby Dick in Beverwijk is een geweldige oase boordevol plezier voor peuters en kinderen tot ongeveer 12 jaar. Vergeet niet 1 euro per kind mee te nemen voor deelname.

Tekst gaat door onder de foto

speeltuin haarlem kinderen tip
Speeltuin Moby Dick. - foto: Helen England

8. Speeltuin Zeewijk Natuurlijk (IJmuiden)

Misschien niet de bekendste speeltuin, maar absoluut één voor op het lijstje, aldus de Haarlemse moeders. “Deze natuurspeeltuin is het fietstochtje zeker waard!”

Meer tips voor kinderen in/rond Haarlem

Voor meer tips, volg @HaarlemforKids op Instagram.