Uitgaanstip: Het Oostertrio bij Schalkwijk Klassiek

  Uit

HAARLEM - Op 23 maart zal het tweede concert van dit jaar plaatsvinden in de serie Schalkwijk Klassiek. Ook voor dit concert zullen talentvolle jonge musici een staaltje van hun kunnen laten horen en zien: Het Oostertrio.

Het Oostertrio bestaat uit Sophie Schreurs (klarinet), Lotte Grotholt (altviool) en Maria Nikiforov (piano). Ze hebben alle drie al veel ervaring. Zo heeft Sophie de eerste prijs in het NK Blazerssolisten gewonnen en was ze ook winnaar van de Finale Jonge Solisten. Lotte heeft prijzen gewonnen op het Prinses Christina Concours en speelt in verschillende kamermuziekensembles. Maria, tenslotte, heeft deelgenomen aan festivals in binnen- en buitenland en verschillende masterclasses gevolgd, onder andere bij Enrico Pace.

Er zullen verschillende stukken ten gehore worden gebracht onder andere: Trio Miniaturen van Juon; Partita no2 van Bach; Sonate van Saint-Saëns; Sonatine van Ravel en het trio voor klarinet, altviool en piano van Max Bruch. Het concert begint om 13.00 uur en zal plaatsvinden op het plein voor de voormalige V&D in het winkelcentrum Schalkwijk.

Toegang is gratis.

Volgende concerten in Haarlem, Schalkwijk:

13 april een concert in de serie wereldmuziek in het winkelcentrum 13.00

14 april speelt het duo Nathalie Kulina en Maria Hudajarova in de Ontmoetingskerk 11.45

28 april winkelcentrum Schalkwijk Jazz met het Trio Isla van Hout 14.00

Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met het winkelcentrum Schalkwijk, Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk(SCAS) en het Conservatorium te Amsterdam

Meer berichten
 

Fotoseries