De legendarische classic rockband Jethro Tull komt naar Haarlem.
De legendarische classic rockband Jethro Tull komt naar Haarlem. ((Foto: Latam Windsor))

Jethro Tull in Philharmonie

  Uit

HAARLEM - Patronaat en Philharmonie presenteren maandag 21 oktober de legendarische classic rockband Jethro Tull in Philharmonie aan de Lange Begijnestraat.

Nadat de iconische formatie afgelopen jaar in een razend tempo shows uitverkocht in Carré en 013 (binnen 48 uur), komt de band in oktober terug om deze bijzondere '50 Years'-tour opnieuw te doen in slechts drie Nederlandse steden, waaronder een show in Haarlem. Smullen voor liefhebbers van deze rocktitanen, want deze avond worden (ondersteund met video-visuals) de grootste successen van Jethro Tull gespeeld; pareltjes uit zowel vroege jaren als latere perioden van de band, onder andere Bourée, Aqualung, Life Is A Long Song en Locomotive Breath.

Opgericht in 1968 begon Jethro Tull met voornamelijk blues-georiënteerde rockmuziek, maar al snel stuwde de creatieve grenzeloosheid hen in progressieve richtingen. Het internationale succes volgde snel en midden jaren '70 kon Jethro Tull met recht één van de meest succesvolle livebands op het wereldtoneel worden genoemd, zij aan zij met uiteenlopende generatiegenoten als Led Zeppelin, Fleetwood Mac, Elton John, Pink Floyd en The Rolling Stones. Nu, ruim veertig albums en meer dan 60 miljoen verkochte exemplaren verder, is Ian Anderson erin geslaagd de band op dát hoge niveau te behouden en zelfs door te blijven ontwikkelen in die onnavolgbare Tull-sound.

Let op: deze show vindt niet plaats in Patronaat, maar in Philharmonie Haarlem aande Lange Begijnestraat 11. Het concert begint 20.30 uur. Zaal opent om 19.00 uur. Toegang kost 63 euro. Kaarten via:

www.patronaat.nl

Meer berichten
 

Fotoseries