Het idyllische Spaarndam.
Het idyllische Spaarndam. ((Foto: Aangeleverd) )

Extra kunstmarkt op 24 augustus

  Uit

SPAARNDAM - De kunstmarkt in Spaarndam die zaterdag 10 augustus op het programma stond, is vanwege het slechte weer niet doorgegaan. ''Met pijn in het hart hebben wij de kunstmarkt afgelast'. Het stormde te hard. Het was onverantwoord geweest voor de kunstenaars," aldus de organisatie. Als compensatie komt er een extra kunstmarkt op 24 augustus.

Zaterdag 17 augustus is van 11.00 tot 17.00 uur de voorlaatste Spaarndamse kunstmarkt in 2019. De populaire markt telt 45 kramen met schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden, fotografie enzovoorts. Een van hen is de gewilde schilderes Ada Breedveld. De markt is een feest van herkenning en verrassing. Sommige kunstenaars komen er al langer. Maar er zijn ook steeds nieuwe gezichten. De markt staat rond een oude muziektent langs de historische Westkolk, de oude sluis. Daarin worden de hele dag kleine schepen geschut. In de beschutting van de oude huizen staan twee terrassen aan het water, waar het goed toeven is.

Op de markt speelt regelmatig de Haarlemse troubadour Paul Marselje, die dit jaar voor het vijftigste jaar aan de markten deelneemt en dit jaar na 29 jaar afscheid neemt als voorzitter van de markten. In de Oude kerk treedt om 14.00 uur meezingkoor De Vroolijcke Noot is met 24 koorzangeressen. De historische werkgroep Spaarndam is van de partij, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp, dit keer met speciale aandacht voor de historie van de kunstmarkt. De Oude kerk organiseert een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum bij de markt, waar de koffie en zelfgebakken taart klaar staat. Bij 'Tante Truus Bijl' voor de deur is het altijd een gezellige boel. Ze werd nationaal uitgeroepen tot de meest inspirerende oudere van 2016.

Spaarndam is geen autodorp. De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Bus 14 brengt je dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op grotere afstand, bijvoorbeeld in Spaarndam-oost.

Meer berichten
 

Fotoseries