Crazy Little Things groepsfoto.
Crazy Little Things groepsfoto. ((Foto: Mathijs van der Logt))
Uit TIP

Sunday Sessions met Queen Tributeband

  uitgaan

HAARLEM - Crazy Little Thing, een van de beste Queen tributebands van Nederland, ontving enige tijd geleden een uitnodiging van de overgebleven leden van de band Queen om op de Queen Convention in Engeland te spelen. Op 26 mei staat deze band in het Patronaat tijdens de Sunday Sessions.

Queen is na de dood van de legendarische zanger Freddie Mercury in 1991 groter dan ooit tevoren. De film Bohemian Rhapsody is een hit. De originele band toert weer en nieuwe generaties worden fan van de talloze hits van de band. De groep Crazy Little Things heeft zich vastgebeten in de songs van één van de grootste popbands uit de muziekhistorie. De band is het geesteskind van toetsenman Marijn van den Branden, zanger Marijn Geluk en drummer en muziekjournalist Jean-Paul Heck.

Het gaat om de details

Queen-muziek vraagt om een aparte benadering. Het gaat bij de muziek van Queen echter om de details. Oprichter en toetsenist Marijn van den Branden: "Crazy Little Things is opgericht om het oeuvre van wellicht de beste popband alle tijden te eren. Zo bezit onze solo-gitarist exact dezelfde Vox-versterkers en twee Red Special-gitaren die ook Queen-gitarist Brian May gebruikt. En het goede nieuws is dat hij de solo's van May tot in de perfectie speelt. In zanger Marijn Geluk hebben we een frontman met het nodige charisma die ook nog eens de hoge noten van Freddie Mercury weet te pakken."

Tijdens de Sunday Sessions van 26 mei verzorgt Crazy Little Things een middagje Queen-klassiekers. We Are The Champions, Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Somebody To Love en ook Crazy Little Thing Called Love komen voorbij.

Zondag 26 mei Patronaat. Zaal open 15.00 uur. Kaarten via www.patronaat.nl

Meer berichten