Joanna Rotberg.
Joanna Rotberg. ((Foto: PR ))
Uit-tip

Schalkwijk klassiek met Joanna Rotberg

  uitgaan

HAARLEM - Pianomuziekliefhebbers opgelet. Zaterdag 25 mei treedt pianiste Joanna Rotberg op bij Schalkwijk Klassiek. De jonge Rotberg is in 1995 geboren in Polen. Ze begon met pianolessen op zesjarige leeftijd. In 2012 is zij cum laude afgestudeerd aan de 1e Private School of Music in Kelce bij Marek Mizera. In hetzelfde jaar is zij gaan studeren bij Eugen Indjc aan de Schola Cantorum in Parijs.

De toegang is gratis

In 2016 heeft zij haar studies voortgezet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Daarnaast heeft zij nog privélessen gehad van Peter Feuchtwanger en ook aan verschillende masterklassen deelgenomen. Joanna heeft diverse competities gewonnen zoals de Chopin Competitie voor Jongeren in Szafarinia (Polen), De Milosz Magin Competitie in Parijs en eveneens in Parijs de Scriabin Competitie aan het Russisch Conservatorium.

Komende zaterdag speelt zij stukken van Bach, Chopin, Scriabin en Brahms. Het concert begint om 13.00 uur en zal plaatsvinden op het plein voor de voormalige V&D in het winkelcentrum Schalkwijk. Kortom: ben jij fanatiek met klassiek, mis dit bijzondere optreden dan niet. En ben je (nog) wat minder fanatiek? Kom dan evengoed luisteren, want … wie weet wat de prachtige pianomuziek van Joanna in jou los maakt.

Agenda

Zaterdag 29 juni speelt is de Folkgroep Malin te gast. Zij maakt muziek uit Ierland. De aanvang is dan ook 13.00 in Winkelcentrum Schalkwijk. Deze concerten zijn tot stand gekomen in samenwerking met het winkelcentrum Schalkwijk, Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk (SCAS) en het Conservatorium te Amsterdam en Codarts Rotterdam

Meer berichten
 

Fotoseries