(Foto: )
UITGAAN

Cleopatra komt naar De Toneelschuur

  uitgaan

HAARLEM - Op donderdag 21 november komt Cleopatra naar De Toneelschuur. Cleopatra is een eigentijdse versie van Shakespeares liefdesdrama Antony and Cleopatra. Een voorstelling met een stevige knipoog. En met een mix van toneel, dans, spoken word en zang voor iedereen vanaf 14 jaar, gemaakt door ZEP Theaterproducties en Danstheater AYA. Rapper Brainpower vertaalde de Shakespeare scènes naar rijm.

Cleopatra is in Haarlem op 21 november Door ZEP Theaterproducties en Danstheater AYA Op donderdag 21 november komt Cleopatra naar De Toneelschuur. Cleopatra is een eigentijdse versie van Shakespeares liefdesdrama Antony and Cleopatra. Een voorstelling met een stevige knipoog. En met een mix van toneel, dans, spoken word en zang voor iedereen vanaf 14 jaar, gemaakt door ZEP Theaterproducties en Danstheater AYA. Rapper Brainpower vertaalde de Shakespeare scènes naar rijm.

Cleopatra is pas achttien jaar oud als ze koningin wordt. Ze is de laatste farao van Egypte en een goed leider voor haar volk. Aan het einde van haar heerschappij staat ze voor een belangrijke keuze… Hoe zat het ook alweer? Het verhaal in het kort Julius Caesar en zijn huurmoordenaars zijn dood. Generaal Marcus Antonius (Antony) regeert nu samen met zijn medestanders Octavius Caesar en Lepidus het Romeinse Rijk. Maar aan de rand van een door oorlog verscheurd rijk zijn de Egyptische koningin Cleopatra en Antony vurig verliefd geworden. In een tragisch gevecht tussen toewijding en plicht, wordt obsessie een katalysator voor oorlog. Na een laatste rampzalige strijd kan Cleopatra zich overgeven aan Octavius en als trofee meegaan naar Rome. Of ze volgt haar minnaar, generaal Antony, die door de keizer is verslagen en er voor kiest om te sterven.

Meer berichten