Escape The Lockdown: 12.000 euro voor horeca, 5000 voor artiesten

Uitgaan
Escape The Lockdown was een groot succes.
Escape The Lockdown was een groot succes. (Foto: Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl)

HAARLEM - Het online Escape The Lockdown-event, waaraan zaterdagavond zo’n 1300 Haarlemse huishoudens meededen, is een groot succes geworden. “In totaal is er 12.000 euro voor de horeca opgehaald, en zeker 5000 euro voor de artiesten.”

“Ongelooflijk, ons doel is bereikt”, aldus Roderick Wijle, een van de organisatoren van Escape The Lockdown. “Toen iedereen tegelijk probeerde in te loggen ging het in eerste instantie even mis, maar door snel over te stappen op plan B, konden we van start en werd het uiteindelijk een avond om niet snel te vergeten.”

Tekst gaat door onder de foto

escape the lockdown
Mexx van der Lieuw / Regio12media.nl

Steun voor horeca

Voor het digitale evenement - op touw gezet om de Haarlemse horeca en artiesten een steuntje in de rug te bieden - werden al snel honderden kaarten verkocht. 

Organisatie Escape The Lockdown broedt op meer online events

Het idee is simpel, zo legde Roderick eerder uit aan het Haarlems Nieuwsblad. “Escape The Lockdown is een spannende spelshow vol puzzels – zie het als een escaperoom – waarbij deelnemers op zoek gaan naar de gestolen ambtsketen van de burgemeester. En tussendoor kunnen kijkers genieten van een live muziekshow van vijftien artiesten in het Patronaat, waaronder Sandra van Nieuwland, Speelman & Speelman en The Family.”


Voor herhaling vatbaar

Volgens de organisatie smaakt het succes van Escape The Lockdown naar meer. Roderick: “Vandaag, maandag, evalueren we het evenement. Daarbij kijken we ook naar de mogelijkheden voor het volgende digitale event, ook landelijk, maar zeker in Haarlem.”