Koningsdag Haarlem 2021: dit is het programma

Uitgaan
Ook Koningsdag 2021 ziet er iets anders uit dan normaal.
Ook Koningsdag 2021 ziet er iets anders uit dan normaal. (Foto: fotoAdSchaap.nl )

HAARLEM - Net als vorig jaar zal Koningsdag 2021 er dit jaar iets anders uitzien dan normaal. Wat wordt er wél georganiseerd? In gesprek met het Haarlems Oranjecomité.

“We willen er dit jaar vooral zijn voor de ouderen, en juist de hele kleintjes”, zo vertelt voorzitter Frank Heerens aan het Haarlems Nieuwsblad/Rodi Haarlem. “Zo trakteren we bewoners van zorgcentra in Haarlem en Spaarndam op 27 april op een heerlijke oranjetompouce. Daarbij geven we kinderen van de Haarlemse basisscholen een speciaal, buigbaar Koningsdag 2021-potlood. Op die manier hopen we ze een beetje extra in het zonnetje te zetten dit jaar.”

Koningsdag 2021 Haarlem: programma

“Helaas mogen we nog altijd geen mensen uitnodigen live naar de optredens te komen kijken”, aldus Heerens. Ook voor de rest van Haarlem en Spaarndam is er daarom een aangepast programma van Koningsdag Haarlem 2021. Dit gebeurt er in de Grote of St. Bavokerk (volg hier op 27 april de livestream van Koningsdag Haarlem):

9.30-10.00 uur                 stadsbeiaardier Rien Donkersloot bespeelt het carillon

10.00 uur                         Wilhelmus op het carillon

10.00 tot 11.00 uur         Opening van Koningsdag door burgemeester Jos Wienen en optredens van vocaal ensemble Tune-In, het Ampzing Genootschap en dichter Joshua Baumgarten.

Koningsdag Haarlem: kleurplaat

Voor iedereen vanaf 0 jaar die het leuk vindt, is er ook een kleurwedstrijd. De Koningsdag-kleurplaat (zie hieronder) is gemaakt door Eric Coolen. Burgemeester Jos Wienen, Chantal Baas en Carmel Bekker van gemeente Haarlem, tekenaar Eric Coolen en Lydia Heerens van Oranjecomité Haarlem vormen samen de jury; zij zoeken de mooiste kleurplaten uit.

Heerens: “Per leeftijdscategorie zijn er leuke cadeaubonnen te winnen van diverse lokale Haarlemse winkels. Denk bijvoorbeeld aan speelgoedwinkel Meneer Paprika.” Je vindt de kleurplaat rond Koningsdag op deze site.

Is de kleurplaat af en zijn de gegevens ingevuld? Maak er dan een PDF van en stuur hem uiterlijk 30 april 2021 naar koningsdaghaarlem@gmail.com. “De winnaars krijgen bericht van Oranjecomité Haarlem. Hun namen worden gepubliceerd op de Facebook-pagina van Koningsdag Haarlem.

Let op! Tekst gaat door onder de kleurplaat

koningsdag haarlem programma
Kleurplaat: Oranjecomité Haarlem