Meivakantie: 10 x dit kun je doen met kinderen in en rond Haarlem

Uitgaan
Boerderij Zorgvrij
Boerderij Zorgvrij (Foto: HaarlemforKids)

HAARLEM - De kinderen zijn nog een weekje vrij van school. Reden genoeg dus om tussen het werk door even op pad te gaan. En het hoeft niet eens ver weg. Bekijk hier de top 10 leuke uitjes voor kinderen in de meivakantie in en rond Haarlem, samengesteld door HaarlemforKids.

1. Meivakantie kinderen: de Lakens speeltuin

Wat kun je doen in de meivakantie in en rond Haarlem? Camping de Lakens in Overveen heeft een fantastische speeltuin die je kunt bezoeken zonder dat je op de camping hoeft te staan. Het heeft een lange snelle glijbaan, een piratenschip, zipline, tunnels en nog veel meer; helemaal op zand. Er zijn ook waterspeelplaatsen. Restaurant Gestrand ligt naast de speeltuin en biedt afhaalmaaltijden. Voelt een beetje aan als een minivakantie.

2. Meivakantie Haarlem: piratenschip Schoorl

Ahoy, ahoy ga naar dit geweldige piratenschip in Schoorl, op slechts 40 minuten rijden van Haarlem. Dit indrukwekkende Speelschip kijkt uit over de lagune aan het Camperduin Strand. Het biedt urenlang vermaak voor de kinderen met zijn glijbanen, touwen en beschutte schuilplaatsen benedendeks. Neem ook je zwemmers mee als het een warme dag is, want de lagune is een perfecte beschutte plek om af te koelen.

3. Meivakantie kids: Informatieboerderij Zorgvrij - Spaarnwoude

Een heerlijk plekje in Spaarnwoude. Zorgvrij Boerderij heeft een fantastische grote speeltuin die zich uitstrekt tot in het bos met genoeg om jongere en oudere kinderen te vermaken, allemaal op de achtergrond van een werkende melkveehouderij met geiten, kippen en varkens om te aaien. Afhaalmaaltijden en drankjes zijn verkrijgbaar bij het eigen restaurant Onder de Platanen. Heb je de verborgen stapstenen al gevonden?

Tekst gaat door onder de foto

boerderij zorgvrij meivakantie kinderen haarlem
Boerderij Zorgvrij (foto: HaarlemforKids)

4. Meivakantie kinderen: natuurspeeleiland Haarlem

Natuurspeeleiland aan de Veerplas biedt een leuk dagje uit voor kinderen van alle leeftijden. Boek vooruit online en geniet van het bouwen van een hol, een enorme lemen keuken, eindeloze hindernisbanen, een speeltuin en nog veel meer. De ticketprijs is inclusief een drankje en een hapje (& diploma), maar er is ook het Veerkwartier naast de deur voor tal van afhaalmaaltijden. Elke dag geopend van 10.00 -17.00 uur tijdens de vakantie.

5. Meivakantie kids: speeltuin de Veilige Haven in IJmuiden

Slechts 20 minuten rijden van Haarlem en je bereikt deze fantastische plek, aldus HaarlemforKids. Sinds 1930 bestaat hier een speeltuin, hoe geweldig is dat! En het wordt gerund door een vrijwilligersorganisatie die de toegangsprijs laag houdt (1 euro per persoon). Het heeft een echte ouderwetse charme en is gericht op het thema van de haven. Er is zoveel te doen, je kunt hier gemakkelijk een dag doorbrengen. Open van woensdag tot zondag. Kijk op hun Facebook-pagina voor nauwkeurige openingstijden.

Tekst gaat door onder de foto

 de veilige haven meivakantie kinderen haarlemSpeeltuin de Veilige Haven (foto: HaarlemforKids)

6. Meivakantie kinderen: Annemieke’s Pluktuin Hillegom

Deze bloemenkwekerij, gelegen in Hillegom, stelt bezoekers in staat om hun eigen tulpen te plukken in tijdvakken van 30 minuten die je online boekt. Ze laten je zien hoe je de tulpen uit de grond trekt en aan het eind betaal je 35 cent voor alle tulpen die je hebt geplukt. Ze hebben ook kippen en paarden ter plaatse, plus veel tractoren! Het zou open moeten zijn tot begin mei, afhankelijk van hoe het seizoen verloopt.

7. Meivakantie Haarlem: speeltuin Groenendaal

Deze speeltuin in Heemstede is open sinds 1916 en heeft zeker een nostalgische uitstraling. Het heeft oude en nieuwe onderdelen, waaronder een treintje om op te rijden, auto’s om mee te rijden, wiebelige spiegels en ook alle gebruikelijke glijbanen en klimrekken. Entree is 3 euro, inclusief een gratis drankje of snack.

8. Meivakantie kinderen: trampolinepark Bloemendaal aan Zee

Elke dag open van 11.00 uur tot zonsondergang. Je betaalt 3 euro per 10 minuten en ze verkopen ook drankjes en ijsjes. Het ligt direct aan het strand, waardoor het een geweldige aanvulling is op een uitstapje daarheen.


9. Meivakantie Haarlem: natuurspeeltuin Moby Dick

Moby Dick in Beverwijk (20 minuten rijden van Haarlem) is een geweldige oase boordevol plezier voor peuters en kinderen tot ongeveer 12 jaar. Klimwanden, schommels voor peuters en de grote kinderen, verschillende glijbanen, modderkeuken, indrukwekkend waterspeelgedeelte, een enorme zandbak, touwenparcours en een zipline (om er maar een paar te noemen) zijn allemaal verspreid over deze prachtige natuuromgeving. Er zijn talloze banken in de zon en schaduw voor ouders om te ontspannen en te genieten van de rust die uw kinderen urenlang bezig houden. Vergeet niet 1 euro per kind mee te nemen voor deelname.

10. Meivakantie kinderen Haarlem: Elswout - De blauwe route

Een uitstapje naar Elswout is altijd leuk. De Blauwe Route is 2,5 kilometer dus voor de meeste kinderen te overzien. Je passeert het Wed en steekt bruggen over, waardoor het ook voor de kleintjes leuker is. Er is daar altijd iets nieuws te ontdekken en afhaalmaaltijden kunnen daar worden gekocht bij restaurant Oranjerie.

Annemarie's Pluktuin
De Veilige Haven