Extra Kleuterkoor voor Haarlems Kinderkoor

  Verenigingen
Haarlems Kinderkoor
Haarlems Kinderkoor (Joseohine Drehmanns)

Vanwege het groeiend aantal enthousiaste zangers start er bij het Haarlems Kinderkoor vanaf januari 2020 een extra kleutergroep voor kinderen van 4-6 jaar. Onder begeleiding van zangjuf Maartje Keijzer zijn de repetities iedere maandag in het gebouw van HART aan de Kleine Houtweg. Aanmelden voor een proefles kan nu via de website van het Haarlems Kinderkoor.

Al zo’n 35 jaar komen jongens en meisjes naar het Haarlems Kinderkoor om samen te zingen en beter te leren zingen.  Er zijn verschillende leeftijdsgroepen voor de basisschool (4-6 jaar, 6-8 jaar en 9-12 jaar) en daarna stromen kinderen door naar het jongerenkoor Level Up (12+). Het repertoire is vrolijk en hedendaags. Met de oudere leeftijdsgroepen wordt het repertoire in overleg met de kinderen bepaald. Regelmatig zijn er optredens zoals Korenlint, Kerst- en Zomeroptreden. Ook wordt door de oudere leeftijdsgroepen meestal deelgenomen aan het Kinderkorenfestival van de Nationale Opera (in het voorjaar) en nemen enkele leeftijdsgroepen in 2020 deel aan een side-event van het Eurovisie Songfestival!

Zingen is weer populair  

Afgelopen maanden is het aantal kinderen sterk gegroeid en daarom start er in januari een extra Kleutergroep. De aanvang is 15:15 uur en de repetitie duurt een half uur. Voor de kleuters zijn de repetities een combinatie van zang en spel. De repetities worden begeleid door zangjuf Maartje Keijzer, sinds 2017 de dirigente van het Haarlems Kinderkoor. Aanmelden voor een proefles kan via www.hethaarlemskinderkoor.nl. Meer informatie is te verkrijgen via haarlems.kinderkoor@gmail.com.

Meer berichten