Gigantische taart van 50 meter voor verjaardag Centrum Schalkwijk

Winkelen
Schalkwijk vierde dit weekend haar 50e verjaardag.
Schalkwijk vierde dit weekend haar 50e verjaardag. (Foto: Christa Warmerdam)

HAARLEM - Het was een mooi en feestelijk gezicht afgelopen weekend. Midden in het winkelcentrum Schalkwijk stond een lange taart klaar om aangesneden te worden. De taart van in totaal 50 meter (2x 25 meter) stond er ter ere van het 50-jarig jubileumfeestje dat het winkelcentrum dit jaar viert.

Christa Warmerdam

Winkelcentrum Schalkwijk was echt een fenomeen

Er zijn de hele dag er verschillende activiteiten voor jong en oud in het winkelcentrum. Met als hoogtepunt het aansnijden van de enorme taart. Het is zaterdag 25 september aan burgemeester Jos Wienen de eer om het eerste stuk van de lange taart af te snijden. “Elk lid van het college van burgemeester en wethouders heeft zijn eigen wijk en Schalkwijk is mijn wijk”, zegt hij. 

Geen 1,5 meter meer

Rondom de taart is het voor het grote moment behoorlijk druk. Het is goed dat dit feestje gevierd wordt op de dag dat de anderhalvemeterregel wordt losgelaten, anders was het hele gezelschap misschien wel op de bon gegaan. De belangstelling voor de taart is groot. Niet iedereen is op de hoogte waarom de taart er staat. “Het winkelcentrum bestaat 50 jaar, echt waar”, zegt een van de bezoekers verbaasd. “Nou, hartstikke leuk toch.” 

Centrum Schalkwijk ‘een fenomeen’

Wienen blikt kort terug op de geschiedenis van het winkelcentrum. “Toen het winkelcentrum geopend werd, was de belangstelling heel groot. Mensen kwamen van heinde en verre om hier te gaan winkelen. Winkelcentrum Schalkwijk was toen echt een fenomeen. Later heeft het winkelcentrum ook mindere tijden gekend, maar nu is het klaar voor de sprong naar een nieuw centrum. Schalkwijk leeft en een nieuwe bloeiperiode staat voor de deur.”

Kassabonnenactie

Het jubileumfeestje van het winkelcentrum wordt onder andere gevierd met een kassabonnenactie. De actie loopt t/m 21 oktober. Iedereen die een kassabon inlevert maakt kans op een elektrische fiets, een PS5, een Samsung-tv of een volledig verzorgd weekendje weg voor vier personen.