Voormalig V&D-pand verkocht: dit zijn de plannen

Winkelen
In het oude V&D-pand komen onder meer woningen en winkels.
In het oude V&D-pand komen onder meer woningen en winkels. ((Foto: Johan Bakker / Wikimedia Commons))

Voormalig V&D-pand verkocht: dit zijn de plannen

HAARLEM - Het oude V&D-pand, dat later werd omgebouwd tot Hudson’s Bay en waar nu HEMA in zit, is verkocht. Dat meldt ontwikkelaar 3W Real Estate, dat het pand onlangs kocht samen met het Singaporese AT Capital.

In de kelder komt een fietsenstalling met meer dan 1.000 fietsparkeerplekken. De begane grond en de eerste verdieping blijven in gebruik als winkelruimte. Op de hogere verdiepingen komen ongeveer veertig appartementen.

Pand V&D Haarlem

Het voormalige Hudson’s Bay pand aan het Verwulft in Haarlem krijgt een nieuwe invulling. Het iconische gebouw, in Haarlem vooral bekend als een vestiging van V&D, heeft de status van rijksmonument. Wethouder Floor Roduner: ”Het is fantastisch dat dit prachtige gebouw nu een nieuwe eigenaar heeft die het monument in gaat vullen met meerdere functies. Zo blijft het behouden voor Haarlem en de Haarlemmers.” 

Combinatie van functies

Door de mooie ligging, de aantrekkelijke gevels, een uniek vrij uitzicht aan alle zijden en een omvang van 18.000 m² is het gebouw uitermate geschikt voor een combinatie van functies. Wethouder Robbert Berkhout: ”Het is mooi dat dit klassieke gebouw een nieuwe invulling krijgt. Misschien nog wel mooier is dat hier een volgende grote openbare fietsenstalling in het centrumgebied komt. Ik ben ervan overtuigd dat we daar nog vele jaren plezier van gaan hebben.” 

De oorspronkelijke eigenaar heeft het pand verkocht aan 3W real estate en AT Capital die het willen herontwikkelen. Daarnaast wordt nog onderzocht of en welke bedrijfsmatige functies in het pand kunnen komen. De komende maanden werkt de projectontwikkelaar de plannen in nauw overleg met de gemeente verder uit.

Bron: gemeente Haarlem