Geveld door corona: patiënt en huisarts vertellen

Zorg
Norbert Witteman is een van de vele Haarlemmers die het afgelopen jaar werd geveld door corona.
Norbert Witteman is een van de vele Haarlemmers die het afgelopen jaar werd geveld door corona. (Foto: Gemeente Haarlem)

Geveld door corona: patiënt en huisarts vertellen

HAARLEM - In de tweede aflevering van de podcastserie Coronawandelingen vertellen dokter Boersma en ex-patiënt Norbert Witteman hoe corona hun leven en werk heeft beïnvloed.

Norbert Witteman is een van de vele Haarlemmers die het afgelopen jaar werd geveld door corona.

Coronaverhaal: ‘Waar gaat dit heen?’

Het begint onschuldig - met rode blossen – maar dan loopt de koorts op. Het wordt zwaar, zeker als zijn vrouw ook besmet raakt. “Als je een aantal dagen achter elkaar flinke koorts blijft houden, dan denk je: waar gaat dit heen?” Norbert praat met journalist Frénk van der Linden over het verloop van zijn ziekbed, over gekneusde ribben door het hoesten en over de enorme blijdschap als je weer naar buiten mag. Maar ook over hoe corona zijn werk in een Amsterdams ziekenhuis beïnvloedde.

Effect van corona

Dokter Boersma is huisarts in Haarlem-Noord. Bij de eerste golf stonden hij en zijn collega’s klaar om te vechten, strijden en hulp te bieden. Weliswaar met de beperkte middelen. De eerste golf bleef in Haarlem uit, maar patiënten met corona waren er wel. Wat voor effect heeft corona op het uitoefenen van zijn vak en heeft hij persoonlijke ervaringen met deze ziekte?

Beluister de podcast over corona hieronder of via Haarlem.nl.

Door: gemeente Haarlem