Spoedpost Spaarne Gasthuis in Haarlem Noord blijft deels dicht

Zorg
De Spoedeisende Hulp in Haarlem-Noord blijft nog gesloten voor onbepaalde tijd.
De Spoedeisende Hulp in Haarlem-Noord blijft nog gesloten voor onbepaalde tijd. (Foto: Spaarne Gasthuis)

HAARLEM - De spoedeisende hulp van het Spaarne Gasthuis aan de Vondelweg in Haarlem Noord blijft nog gesloten. Dat laat het Spaarne Gasthuis weten.

“De Spoedeisende zorg wordt geconcentreerd in Haarlem Zuid en Hoofddorp”, aldus het ziekenhuis, dat in januari al besloot deze stap te zetten vanwege het coronavirus. Dit omdat personeel op andere plekken nodig is.

“Het Spaarne Gasthuis blijft, ondanks deze tijdelijke en gedeeltelijke sluiting, hoogwaardige spoedzorg bieden op meerdere locaties. Er wordt in de avonden en weekenden wel huisartsenzorg geboden in Haarlem Noord, zoals men al gewend is. Spoedeisende huisartsenzorg is daar op werkdagen beschikbaar tussen 17:00 en 23:00 uur. In het weekend is de huisartsenpost in Noord open tussen 08:00 en 23:00 uur. De huisartsen blijven ook visite rijden in Haarlem Noord.”

Spoedzorg nodig?

“Patiënten met een hulpvraag kunnen tijdens kantooruren terecht bij hun eigen huisarts. Bij een acute zorgvraag buiten kantooruren bellen ze de spoedpost via nummer (023) 224 2526. Voor een afspraak op de huisartsenpost kan de patiënt gewoon terecht in Haarlem Noord. Is het nodig dat de patiënt naar de spoedeisende hulp komt dan gaat hij naar Haarlem Zuid.”

Bij levensbedreigende situaties bellen mensen 112.