De grote brand in Zwaanshoek legde een loods in de as.
De grote brand in Zwaanshoek legde een loods in de as. ((Foto: Screenshot NHNieuws))

Grote brand verwoest loods in Zwaanshoek

  112-nieuws

ZWAANSHOEK - Een enorme brand heeft zondagmorgen 7 april een groot bedrijfspand in Zwaanshoek volledig verwoest. Het duurde lang voor het sein 'Brandmeester' kon worden gegeven, vanwege de complexiteit van de loods.

Het blussen kostte erg veel moeite vanwege een paar hittebronnen die zich onder een metalen dak bevonden. De brandweer bleef lang doorgaan met blussen om zeker te weten dat het vuur ook daar uit was.

De brand ontstond zondag rond 5.30 uur. "Er verbleven zes tot acht mensen op het terrein toen het vuur uitbrak. Zij hebben de brand gemeld, maar waar dat was en wat de oorzaak is, is voor ons nog niet duidelijk," vertelde Maurice Dorsman van de Veiligheidsregio aan NHNieuws. Ook werd iedereen in de buurt opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden en de rook te ontwijken. Dorsman meldde daarnaast dat de roetdeeltjes met water weggespoeld zijn. Verder zijn er geen schadelijke stoffen vrij gekomen.

"Alles kwijt"

"We zijn alles kwijt, alle spullen van onze onderneming maar ook privé-dingen zoals onze boot en motor", sprak een mevrouw die zondagmorgen met haar hand voor haar mond naar de rookpluimen keek. Verschillende ondernemers hadden in de loods een opslag. Hierdoor zijn meerdere partijen slachtoffer van de brand. Een andere ondernemer, die houtbedrijf had, was ook enorm geschrokken. "Het is een drama. Ik had mijn opslag vol staan met spullen die naar klanten toe moesten. Nu is het allemaal weg en kan ik opnieuw beginnen."

i.s.m. mediapartner NHNieuws

Bekijk de video en het laatste nieuws over de brand via:

www.nhnieuws.nl/nieuws/243559/uitslaande-brand-in-loods-zwaanshoek

Meer berichten