Politie.
Politie. ((Foto: PR))

Scholier valt klasgenoot aan met mes tijdens kamp in Vijfhuizen

  112-nieuws

VIJFHUIZEN / LEIDSCHE RIJN - Een 11-jarige scholier heeft tijdens een schoolkamp in Vijfhuizen geprobeerd met een mes een klasgenootje te steken. Dankzij kordaat handelen van een andere klasgenoot en een leerkracht raakte niemand gewond. Dit gebeurde vorige week tijdens het groep 8 kamp van basisschool De Ridderhof uit Leidsche Rijn.

Tijdens het ontbijt vrijdagmorgen 11 oktober ging het mis. Een ruzie tussen twee kinderen liep uit de hand, waarop een van de kinderen een mes van tafel pakte en meerdere stekende bewegingen maakte. Dat meldt mediapartner RTV Utrecht.

De vader van het slachtoffer vertelt aan RTV Utrecht dat zijn zoon is geraakt in zijn bovenarm. Omdat hij een dikke trui droeg, liep het kind amper verwondingen op. Wel is hij erg geschrokken. "Hij houdt zich groot", vertelt zijn vader. "Maar ik merk dat hij stiller is." Volgens de vader is het niet de eerste keer dat de 11-jarige dader voor problemen zorgt. Hij zou al meerdere keren betrokken zijn geweest bij geweldsincidenten. De vader hoopt dat het kind niet terugkeert in de klas.

De schoolleiding heeft de dader tijdelijk geschorst.

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Meer berichten