UPDATE

Dodelijk ongeval Zeeweg: 19-jarige Hoofddorpse omgekomen, Haarlemmer (19) zonder rijbewijs aangehouden

112-nieuws
Bij het dodelijke ongeval op de Zeeweg (N200) kwamen een 23-jarige vrouw uit Badhoevedorp en een 19-jarige vrouw uit Hoofddorp om.
Bij het dodelijke ongeval op de Zeeweg (N200) kwamen een 23-jarige vrouw uit Badhoevedorp en een 19-jarige vrouw uit Hoofddorp om. (Foto: NieuwsFoto.nl)

HOOFDDORP - Bij het dodelijke ongeval op de Zeeweg (N200) zijn een 23-jarige vrouw uit Badhoevedorp en een 19-jarige vrouw uit Hoofddorp overleden.

Update 16.47 uur:

Uit nadere verhoren is gebleken dat mogelijk twee automobilisten in aanraking zijn gekomen met de scooter. De auto’s reden richting het strand over de Zeeweg en de scooterbestuurster richting Haarlem, over dezelfde rijbaan.

De automobilisten zijn verhoord en daarna weer vrijgelaten.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is inmiddels gebleken dat beide automobilisten wel beschikken over een rijbewijs.

De politie zet het onderzoek voort.

Eerdere berichtgeving 
Dat meldt de politie. “Om 00.15 uur kregen wij meerdere meldingen van een ernstige aanrijding op de Zeeweg (N200). Twee opzittenden van een bromscooter kwamen frontaal in aanraking met een personenauto. De twee vrouwen zijn daarbij overleden aan hun verwondingen.”

Onderzoek dodelijk ongeluk Zeeweg

De N200 werd in beide richtingen afgesloten voor verkeer voor hulpverlening en onderzoek. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie Noord-Holland doet onderzoek naar de verdere toedracht van het ongeval.

Dodelijk ongeval Zeeweg: 19-jarige man aangehouden

De bestuurder van de personenauto, een 19-jarige man uit Haarlem, is aangehouden voor verhoor. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De families worden bijgestaan door een familieagent.