Wandelvoetbal bij SV Overbos

Sport
Wandelvoetbal, ofwel Old Stars Walking Football, wint steeds meer terrein.
Wandelvoetbal, ofwel Old Stars Walking Football, wint steeds meer terrein. (Foto: PR)

HOOFDDORP - SV Overbos is gestart met een nieuwe tak van sport: wandelvoetbal. Vrijdagmorgen 29 maart was er daarom bij SV Overbos op Sportpark Leenderbos de Old Stars Walking Football Meeting, georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds en SV Overbos.

Bij de aftrap van deze eerste wandelvoetbalontmoeting waren wethouder Marjolein Steffens -Van de Water, Ron Spek, voorzitter van Overbos, Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds en Arjen van Kalleveen, coördinator walking football van SV Overbos, aanwezig om op te treden als sprekers.

Derde helft

Wandelvoetbal is een relatief nieuwe tak van sport, vooral geschikt voor ouderen. Het speelveld is ongeveer een kwart van een gewoon veld, de doeltjes zijn een stuk kleiner, rennen mag niet, fysiek contact en de bal hoog schieten ook niet en de scheidsrechter heet spelbegeleider. De uitslag is eigenlijk bijzaak, het sociale aspect is hoofdzaak en de derde helft is minstens zo belangrijk als de wedstrijd die beter meeting of ontmoeting kan worden genoemd.

Deskundigen zien in walking football grote mogelijkheden om 60-plussers fit en gezond te houden en eenzaamheid te voorkomen dan wel te bestrijden. Het evenement bij SV Overbos dient ertoe om deze bijzondere tak van sport meer bekendheid te geven. In Haarlemmermeer zijn SV Overbos en VV Zwanenburg er al een tijd mee aan het pionieren.